Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo birželio 1 d. už atidarytą alkoholį automobilyje policija baus ir keleivius, tačiau yra viena išimtis

Seimas sugriežtino Administracinių nusižengimų kodeksą vieningai balsuodamas už draudimą vežti transporto priemonėse atidarytą alkoholį. Nauja tvarka įsigalios nuo birželio 1 d. Valdžia iki 10 kartų padidino baudas už atkimštų alkoholio butelių gabenimą automobiliuose – už tai grės baudos iki 140 eurų.
Alkoholis automobilyje
Alkoholis automobilyje / 123rf.com nuotr.

Baudos už tokius pažeidimus būdavo skiriamos ir anksčiau, tačiau už tokį keleivių elgesį likdavo atsakingas vairuotojas. O jis galėdavo teisintis – nemačiau. Nuo šiol už atkimštą alkoholio butelį ar skardinę automobilyje atsakys ir keleiviai.

Jei kelionės automobiliu sugalvosite „šventę švęsti“ ir atsidarysite skardinę sidro, alaus ar kokio kito alkoholinio gėrimo, policija už tai „ištroškusį“ asmenį baus pinigine bauda. Nuostata labai aiški: automobilyje draudžiami bet kokie gėrimai, mažinantys eismo saugumą. Turbūt daugelis yra matę pro atvirus langus išlindusių keleivių su alkoholiniais gėrimais rankose – ypač vasarą. Toks elgesys pavojingas ne tik patiems keleiviams, bet ir kitiems eismo dalyviams, blaško vairuotoją.

Už alkoholio produktų atidarytoje pakuotėje vartojimą, laikymą ir gabenimą automobilių salonuose bauda sieks nuo 40 iki 100 eurų, o už pakartotinai padarytą pažeidimą – 140 eurų.

Jeigu šį pažeidimą padarys ne vienas keleivis, kiekvienas bus baudžiamas atskirai. Jei KET pažeis tik keleiviai, vairuotojas už tai baudžiamas nebus.

Lietuvoje toks draudimas įsigaliojo dar 2009 metais, tačiau už pažeidimus buvo numatytos 10–12 eurų baudos, primena naujienų agentūra BNS.

Išimtis bus taikoma automobiliams, kurių salonas yra atskirtas nuo vairuotojo vietos, pvz., limuzinams. Jų VIP keleiviai galės atsidaryti šampano nepažeisdami KET.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius