-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padangomis atsikratė prie konteinerių, kuriuos stebi vaizdo kamera

Kėdainių rajono savivaldybė kasmet skiria didžiules pinigų sumas bešeimininkėms padangoms tvarkyti. Pernai tokių padangų surinkta ir utilizuota net 180 tonų. Tačiau gyventojai neturėtų mėtyti padangų kur papuola, jas reikėtų atiduoti į parduotuves arba mieste esančią atliekų surinkimo aikštelę. Rajono savivaldybė pažymi, kad prie buitinių atliekų konteinerių padangoms taip pat ne vieta, tačiau ne visiems gyventojams tai rūpi – praėjusią savaitę kažkas padangomis atsikratė prie buitinių atliekų konteinerių, tiesiai po čia pat įrengta vaizdo stebėjimo kamera.
Padangų keitimas
Padangų keitimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po kamera

Pasitaiko atvejų, kuomet nebereikalingomis padangomis asmenys atsikrato nuošaliose vietose, pamiškėse, garažų bendrijose, tačiau praėjusią savaitę kažkas sugebėjo padangas palikti prie Lakštingalų gatvėje esančių atliekų konteinerių.

8 padangos buvo paliktos tiesiai po vaizdo stebėjimo kamera, kuria vaizdas perduodamas savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Tiesa, reikėtų pažymėti, kad ne vietoje išmestos padangos buvo operatyviai išvežtos. Tuo pasirūpino komunalininkai.

Prašo supratimo

Kėdainių rajono savivaldybė prašo kraštiečių supratimo ir linki tapti atsakingais šeimininkais ir savo mieste bei rajone.

„Turbūt visi žinome, kad palikti didelių gabaritų bei kitas specifines atliekas šalia bendro naudojimo komunalinių aikštelių ne tam skirtu laiku griežtai draudžiama.

Didelių gabaritų atliekos (baldai, čiužiniai, įvairūs mediniai daiktai ir kt.) bei buityje susidarančios elektros ir elektroninės įrangos atliekos (šaldytuvai, televizoriai, viryklės, ir kt.) nuo Kėdainių miesto ir Vilainių kaimobendro naudojimo atliekų surinkimo konteinerių aikštelių renkamos kiekvieno mėnesio pirmą pirmadienį.

Labai prašome gyventojų įsidėmėti atliekų vežimo dienas ir minėtas atliekas šalia bendro naudojimo konteinerių tvarkingai sudėti tik atliekų vežimo dienos išvakarėse“, – informuoja savivaldybė.

Problema yra

Gyventojai padangomis ne visada atsikrato humaniškais būdais, todėl stengiamasi, kad kuo mažiau jų būtų išmetama gamtoje.

Neturėdami kur dėti padangų, žmonės jomis atsikrato prie buitinių atliekų konteinerių. Pernai tokių padangų surinkta ir utilizuota net 180 tonų.

Už tai gresia administracinė bauda, nes negalima toleruoti tokių atliekų palikimo prie buitinių konteinerių nei mieste, nei rajone.

Kėdainių rajono savivaldybės specialistai nuolat stebi situaciją, analizuoja, taip pat organizuoja specialias prevencines akcijas.

Vykdo reidus

Reidus rengia ir Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai. Iki gegužės 31 dienos jie tikrins automobilių remontu užsiimančias įmones ir asmenis.

Itin atidžiai bus stebima asmenų, garažų bendrijose, pavieniuose garažuose, ūkiniuose pastatuose, fermose, angaruose ar gamybinėse patalpose atliekančių transporto priemonių techninę priežiūrą, remontuojančių ir ardančių eksploatuoti netinkamas transporto priemones, veikla.

Primenama, kad iš kiekvieno gyventojo nemokamai priimama net penkios padangos per metus. Jas tereikia atvežti į atliekų priėmimo aikštelę, esančią J. Basanavičiaus gatvėje, už miesto katilinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius