Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienis tapo išbandymu pėstiesiems: šaligatvių barstyti neskubama

Išbandymą netikėtu sniegu pirmadienio rytą patyrė ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji. Kaip redakcijai pasakojo studentė Evelina, šį rytą į Vilniaus universiteto rūmus senamiestyje ji ėjo „sulenktomis kojomis“, kad nepaslystų. Dėl besilaikančios pliusinės temperatūros pėsčiųjų takų barstyti neskubama, todėl keliaujantys pėsčiomis patys turi pasirūpinti savo saugumu.
Vilniuje - pirmasis sniegas
Vilniuje - pirmasis sniegas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Šaligatviai nevalyti ir nebarstyti, akivaizdu, kad ryte miesto valdžia pėsčiaisiais nepasirūpino“, – sakė studentė Evelina.

Skaitytoja aiškino, kad ryte pati įsitikino, jog pasikeitus orams, atidūs turėtų būti ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji. Mat iškritus pirmajam sniegui, šlapio sniego sluoksnis ant plytelių – itin pavojingas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išbandymas pirmuoju sniegu: kaip elgtis, jei į darbą važiuojate vasarinėmis padangomis

Ekspertas A.Pakėnas: kaip elgtis pėstiesiems pasnigus?

Vairavimo instruktorius A.Pakėnas patarė eiti toliau nuo šaligatvio, kad pravažiuojantis automobilis ne tik neaptaškytų, bet ir neišgąsdintų, dėl ko galima būtų paslysti.

Pasikeitus eismo sąlygoms, anot A.Pakėno, svarbus ne tik vairuotojų persiorientavimas, bet ir pėsčiųjų. Artėdami prie perėjos įsitikinkite, kad artėjantys automobiliai lėtėja, kitu atveju nerizikuokite ir neženkite į perėją. Vis dar su vasarinėmis padangomis važiuojančių automobilių stabdymo kelias prailgėja, todėl pėsčiajam staigiai įžengus į perėja, vairuotojas gali nespėti sustabdyti.

Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius teigė, kad iškritus sniegui pėsčiųjų eismo saugumas jau yra įvertintas ir slidūs šaligatviai nuvalyti. Savivaldybės atstovas teigė, kad pėsčiųjų takus prižiūrinčių įmonių atstovai kiekvieną kartą iškritus sniegui įvertina eismo sąlygas ir atsižvelgdami į situaciją priima atitinkamus sprendimus – takus barstyti ar ne. Visgi, anot atstovo, pirmadienis tikrai nėra diena, kai visus pėsčiųjų takus reikėjo barstyti. Tačiau pėstieji vis vien turėtų būti budrūs ir pasirūpinti savo saugumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius