Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnai tikrino, ar kauniečiai pasiruošė žiemai

Policijos ir transporto saugos administracijos pareigūnai surėmė pečius – vertino, kaip kauniečiai pasiruošė žiemos išbandymui keliuose. Trečiadienį vykusio reido metu, dėmesys skirtas automobilių padangų ir saugos diržų būklei, o dar nė neprašvitus vykdyta kita priemonė – tikrintas vairuotojų blaivumas.
Policijos pareigūnai tikrino, ar kauniečiai pasiruošę žiemai
Policijos pareigūnai tikrino, ar kauniečiai pasiruošė žiemai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Ne vienam, trečiadienį važiavusiam Kauno Tunelio gatve, teko užsukti į čia pat esančią stovėjimo aikštelę. Į eilę sustojusius automobilius tikrino policijos ir transporto saugos administracijos pareigūnai. Žiemą pasipylę eismo įvykiai jau pareikalavo ne vienos aukos.

Kaip 15min teigė Kauno kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, dėl netinkamų padangų net 7 transporto priemonėms panaikintas techninės apžiūros galiojimas.

„Žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai, vasarinių – ne mažesnis kaip 1,6 milimetrai“, – paaiškino jis.

Pašnekovo teigimu, 7 transporto priemonės – nemažas skaičius. Dėl nusidėvėjusių žieminių padangų kyla grėsmė ne tik vairuotojui, bet ir aplinkiniams.

„Manau, kad kiekvienas vairuotojas žino ir supranta geros būklės padangų privalumus. Be to, penkiems asmenims išrašyti protokolai dėl neprisegtų saugos diržų. Daugiausiai tai asmenys, sėdėję automobilio gale. Važiuojant transporto priemone, visi joje esantys privalo prisisegti saugos diržus“, – dėstė R.Kemzūra.

15min kalbintas kelių patrulių kuopos vadas atskleidė, kad reidai vyks ir kitomis dienomis: rytoj Kauno rajone, poryt – mieste.

Ankstyvą trečiadienio rytą buvo vykdoma kita policinė priemonė, skirta neblaiviems vairuotojams bei jų daromiems Kelių eismo taisyklių ir viešosios tvarkos pažeidimams nustatyti ir juos užkardyti.

„Dėmesys skirtas Romainių mikrorajonui. Grubiai tariant, buvo uždaryti visi išvažiavimai iš šio gyvenamojo rajono. Vienam vairuotojui nustatytas lengvas girtumas – 0,83 promilių, kiti du buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo“, – sakė R.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius