Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoją nustebino policijos sprendimas nebausti „Porsche“ vairuotojo: koks paaiškinimas?

15min skaitytoja Agnė pasipiktino, kad policija nenubaudė „Porsche“ automobilio vairuotojo, kuris savo transporto priemonę paliko prie vieno prekybos centro įrengtoje elektromobilių krovimo stotelėje. Tačiau pareigūnai nurodė, kad pagrindo bausti ir nebuvo, kadangi šioje vietoje kelio nėra įrengti nustatyti kelio ženklai, kurie draustų stovėti kitoms transporto priemonėms.
Elektromobilių įkrovimo vieta
Elektromobilių įkrovimo vieta / Skaitytojos Agnės nuotr.

15min primena, kad nuo šių metų sausio 1 d. Kelių eismo taisyklės (KET) sugriežtino elektromobilių stovėjimą įkrovimo stotelėse. Įtvirtintas reikalavimas elektromobilio vairuotojams įkrautą transporto priemonę iškart patraukti iš elektromobilio įkrovimo vietos, jei kelio ženklai nenustato kitaip. Plačiau apie KET pokyčius skaitykite čia.

Bausti nebuvo pagrindo

Skaitytoja nurodė, kad įvykis buvo užfiksuotas dar šių metų balandžio 20-ą dieną. Ji tą pačią dieną apie galima pažeidimą pranešė per „e-policija“ sistemą.

Praėjus kiek daugiau nei pusmečiui nuo įvykio, pranešėja sulaukė žinios, kad jos įamžintoje situacijoje pažeidimas nustatytas nebuvo. 15min skaitytoja atskleidė motyvus, kuriuos jai nurodė policija.

„Pranešėjo pateiktoje informacijoje dėl galbūt padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo nepakanka objektyvių faktinių duomenų, kuriais remiantis įstatymo nustatyta tvarka galima būtų nustatyti, ar automobilio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles.

Administracinio nusižengimo sudėtis – tai įstatyme numatytų objektyvių ir subjektyvių požymių, kurie apibūdina veiką, kaip tam tikrą administracinį nusižengimą, visuma. Jeigu nėra bent vieno iš minėtų požymių, nėra ir administracinio nusižengimo sudėties. Nuotraukose fiksuotas kelio ženklas yra paslaugų ženklas, todėl administracinė teisena nepradedama“, – rašoma policijos atsakyme pranešėjai.

Trūksta vieno ženklo ir būtų galima bausti

15min kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą ir Policijos departamentą su prašymu išaiškinti, ko pareigūnams pritrūko, kad būtų galima nubausti šioje vietoje savo automobilį palikusį „Porsche“ vairuotoją.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis nurodė, kad pagal nuotraukoje matomus kelio ženklus išties nėra pagrindo bausti ne elektromobilius čia statančius žmones, kadangi įrengtoje vietoje trūksta vieno ženklo.

„Nuotraukoje matyti, kad vieta yra pažymėta paslaugų kelio ženklu „Vieta, skirta elektromobiliams įkrauti“ ir papildomoje lentelėje nurodytas atstumas, kur ta paslauga veikia. Čia trūksta papildomos lentelės nr. 854 (Elektromobiliai) po paslaugų ženklu, kuri jau nurodo, kad stovėjimo vieta skirta elektromobiliams stovėti tik jų įkrovimo metu.

Pakrovimo vieta turi būti paženklinta ženklu nr. 528 (Stovėjimo vieta) su lentele nr. 854 (Elektromobiliai), o ženklas nr. 735 (Elektromobilio įkrovimo vieta) turi būti naudojamas nukreipti į pakrovimo vietą, kuri pažymėta nr. 528 (Stovėjimo vieta) su nr. 854 (Elektromobiliai)“, – nurodė Ramūnas Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius