Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 23 /2023 10 24

Prie įvažiavimo į Vilnių vėl patvino Avižienių žiedas: susiformavo spūstys

Judri Avižienių žiedinė sankryža, esanti po automagistrale Vilnius–Panevėžys ties įvažiavimu į sostinę, vėl virto dideliu tvenkiniu. Tai apsunkino eismą.
Potvynis po Avižienių viaduku
Potvynis po Avižienių viaduku / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip informavo 15min skaitytojai, pirmadienio rytą šioje vietoje tenka ne važiuoti, plaukti. Liūtis pridarė nuostolių, todėl vairuotojams tenka ieškoti aplinkinių kelių.

Avižienių gyventojų FB grupės nariai pažymi, kad dėl tokios situacijos spūstys formuojasi ir automagistralėje – nuo pat „Transekspedicijos“. Kiti bando važiuoti ratais pro Sudervę ir Pilaitę. O šis rajonas taip pat garsėja spūstimis.

Kiti vairuotojai klausia: gal jau atvyko avarinės tarnybos ir išsiurbė vandenį?

Įvykio vietoje fotografavęs 15min fotografas Irmantas Gelūnas patvirtino, kad, kiek nuslūgus vandeniui, žiedinė sankryža ir kelias po viaduku pravažiuojamas, tačiau reikia „plaukti“ per balas. Jokios spec. tarnybos potvynio zonoje ryte nedirbo.

PAPILDYTA spalio 24 d. Kaip informavo AB „Kelių priežiūra“, vanduo minėtame ruože pradėtas siurbti spalio 23 d., 0.32 val. Tuomet spalio 23 d., 9.04 val., pastatytas antras siurblys. Spalio 24 d., apie 8 val. ryto darbai baigti.

Sena problema

„Plaukiantys“ automobiliai po viaduku kelyje Vilnius–Ukmergė vos išvažiavus iš sostinės jau tapo socialinių tinklų klasika – tokių vaizdų pripublikuojama po kiekvienos didesnės liūties.

Vietos gyventojai jau teigia pavargę belstis į visas įmanomas duris ieškodami sprendimų, kaip patekti į namus nepaskandinus savo automobilio. Esą per 20 metų čia nebuvo panašių atvejų, tačiau kai netoliese pastatyta degalinė, biurų pastatas, prasidėjo ir potvyniai.

Tik niekas, tikina aplinkinių gyvenviečių žmonės, nenori kelti klausimo, kaip buvo duoti prisijungimai prie lietaus nuotekų sistemos ir ar galėjo kažkas būti pažeista statybų metu.

Pernai kovą buvo gautas atsakymas, kad nustatyta vandens kaupimosi priežastis – esą sugadinta lietaus nuotekų sistema dėl aplinkui vykusių statybų. Buvęs paskelbtas konkursas rasti būdus sutvarkyti šią probleminę vietą, tik jame nedalyvavo nė viena įmonė.

Tuomet nuspręsta, kad dar vieno konkurso nebus ir šie darbai prijungti prie kitų krašto kelio Nr. 171 Bukiškis–Sudervė–Dūkštos rekonstravimo darbų.

Rekonstrukcija dar tik planuojama, tad tokie atsakymai gyventojų nenudžiugino. Plačiau apie skęstančius Avižienius skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius