-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reido Kaune metu – susimąstyti dėl savo ir kitų saugumo kviečiančios simbolinės žvakutės

Sausį Kauno apskrities keliuose jau žuvo 3 pėstieji. Visi jie žuvo tamsiu paros metu, neturėdami jokio šviesą atspindinčio elemento. Siekdami užkardyti tolimesnes skaudžias nelaimes, sausio 23 d. Kauno apskrities policijos pareigūnai Kaune vykdė neeilinį reidą. Jo metu pėstiesiems dalino ne tik įspėjimus dėl neatsakingo elgesio kelyje, bet ir žvakutes, tuo siekdami padidinti sąmoningumą.
Kauno policijos reidas: pėstiesiems dalijo simbolines žvakutes
Kauno policijos reidas: pėstiesiems dalijo simbolines žvakutes / Kauno apskrities VPK nuotr.

„Kiekvienas iš mūsų yra pėsčiasis – net ir vairuotojas, einantis iki savo automobilio. Būkime sąmoningi, rūpinkimės savimi. Supraskime, jog kelyje mes turime saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius. Pėsčiasis, dėvėdamas atšvaitą ar kitą šviesą atspindintį elementą tamsiu paros metu, apsaugo savo sveikatą ir gyvybę“, – vakar sutiktiems gyventojams sakė vienas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas.

„Matyt visuomenė dar nėra įsisavinusi šios gyvybiškai svarbios informacijos, jog atšvaitas gali išgelbėti gyvybę. Tai, kad iki šiol jiems patiems nieko dar nėra nutikę, nereiškia, jog skaudi nelaimė kelyje niekada nenutiks“, – pirmajam pritarė ir kiti kolegos, užfiksavę 10 pėsčiųjų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apskrities policija, pareigūnai ragina gyventojus išeinant iš namų nepamiršti įsisegti atšvaito ar su savimi turėti kitą šviesą atspindinti elementą.

„Visi mato savo artimuosius vaikus, senelius, tėvus vaikščiojančius be atšvaito, žino, tačiau nesivargina papasakoti apie tai, kad tas mažas, sunkiai prisimenamas, dažnai namuose paliekamas, šviesą atspindintis elementas, gali išgelbėti gyvybę. Kai nutinka skaudi nelaimė, tuomet tai pasiekia daugelį, bet dažnai jau būna per vėlu kažką pakeisti“, – primena gyventojams Kauno apskrities policijos kapelionas Tomas Karklys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius