Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šarūnas Pladas: „Savo pranašumo su motociklu gatvėje geriau nerodyti“

Šį trečiadienį greičiausias Lietuvos motociklininkas Šarūnas Pladas susitiks su savo žinias norinčiais patobulinti pradedančiaisiais ir jau patyrusiais motociklininkais. Nemokamuose sporto klubo „Coffee Racers“ organizuojamuose saugaus motociklizmo kursuose daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatų laimėtojas pasakos apie motociklo vairavimo įgūdžių tobulinimą.
Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas / Mariaus Žičiaus nuotr.

„Daug metų gera informacija apie motociklo valdymą buvo mažai prieinama, todėl, kaip ir daugeliui, teko mokytis iš savo klaidų gatvėje. Dabar pačių motociklininkų iniciatyva organizuojamos paskaitos ir treniruotės lenktynių trasose – tai yra puiki galimybė mokytis, tobulintis ir visko, kas rūpi, klausti patyrusių lenktynininkų“, – teigia Š.Pladas, motociklą valdantis nuo 16 metų.  

Tačiau lenktynininkas atkreipia dėmesį į tai, kad treniruotės trasose yra kaip kovos menai – to, ką išmokai besitreniruodamas trasoje, nereikėtų demonstruoti gatvėje kaip savo pranašumo. „Keliuose reikia vadovautis kelių eismo taisyklėmis ir gerbti kitus eismo dalyvius. O jei norisi greičio, dabar visi juo gali mėgautis lenktynių trasose, – pabrėžia motociklų profesionalas. – Žinoma, įgytos žinios neabejotinai pravers ekstremaliose situacijoje.“

„Coffee Racers“ nariai ir Š.Pladas susirinkusiems pasakos apie tai, ko pradedantieji nesužino vairavimo mokyklose – kaip pažinti motociklo ir savo galimybes, apie vairavimo techniką, teisingą ir pavojingą vairuotojo elgseną, pasireiškiantį savisaugos instinktą, kuris dažnai lemia kritimus, teisingą sėdėseną, žiūrėjimą ir aplinkos pastebėjimą, taisyklingus posūkių įveikimus. Visa tai pradedantiesiems ir jau patyrusiems, bet per žiemą įgūdžius primiršusiems, leis pasiruošti saugesniam motociklizmo sezonui.

Saugaus motociklizmo kursai vyksta trečiadieniais 19 val. Kauno Kelių policijos valdybos patalpose, Chemijos pr. 4B, 5 aukšte. Būtina registracija, kurią rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius