-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja atskleidė, kodėl rugsėjo pradžioje susidaro spūstys

15min projektas „Saugu kelyje“ sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo. Smagu, kad kai kurie iš jų leidžiasi į diskusiją ir realiais pavyzdžiais iliustruoja, kas lemia sudėtingą situaciją keliuose.
Spūstis Mokslininkų ir Baltupio g.
Spūstis Mokslininkų ir Baltupio g. / Skaitytojos Vaidos nuotr.

Kaip teigia eismo saugumo specialistai, situaciją keliuose lemia pasyvios (kelių atitvarai, ribojimai, žymėjimas) ir aktyvios priemonės (pareigūnai, pačių vairuotojų elgesys).

Skaitytoja Vaida D. rugsėjo pradžios eismo karštinę Vilniuje iliustravo labai pamokančiu pavyzdžiu, kai spūstis sukelia Kelių eismo taisykles pažeidžiantys vairuotojai.

„Norėčiau parodyti mūsų Vilniaus miesto vairuotojų supratingumą. Apie 17.30 val. Baltupio g. ir Mokslininkų g. sankryžoje susidarė nemaloni situacija. Degant žaliam šviesoforo signalui, vairuotojai iš Baltupio g. važiavo į Mokslininkų g., nors ir matė, kad sankryžoje trūksta vietos.

Kuomet užsidegė žalias šviesoforas kitiems, Mokslininkų gatve važiuojantiems link Molėtų pl. teko pralaukti keletą kartų, kol prasisklaidė užblokuota sankryža. Visi tokie „skubantys“ net nepagalvoja apie kitus vairuotojus. Pridedu keletą nuotraukų. Vairuotojai! Būkime supratingesni vieni kitų atžvilgiu“, – rašo skaitytoja.

Skaitytojos Vaidos nuotr./Spūstis Mokslininkų ir Baltupio g. sankryžoje
Skaitytojos Vaidos nuotr./Spūstis Mokslininkų ir Baltupio g. sankryžoje

Primename, kad KET draudžia įvažiuoti į važiuojamųjų dalių sankirtą, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti sankryžoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius