Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 01

Slidinėjimas automobiliu: riba tarp edukacijos ir chuliganiško vairavimo – itin plonytė

Gausiai iškritęs sniegas tapo iššūkiu ne tik kelius ir gatves prižiūrinčioms tarnyboms, bet ir daugumai vairuotojų. Visgi yra ir kita kategorija eismo dalyvių, kuriuos slidi kelio danga kaip tik džiugina ir šie patraukia į įvairias aikšteles bei ten specialiai provokuoja automobilio slydimą. Nors pastarieji vairuotojai teigia, kad tai yra transporto priemonės valdymo edukacija, tačiau tokius veiksmus policija vertina griežtai – slidinėjimas automobiliu net ir atokioje aikštelėje yra vertinamas kaip chuliganiškas vairavimas.
Chuliganiškas vairavimas (asociatyvi nuotr.)
Chuliganiškas vairavimas (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Privalomas teisės vairuoti atėmimas

Administracinių nusižengimų kodeksas nurodo, kad chuliganiškas vairavimas yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, kai keliamas pavojus eismo, savo paties ar kitų žmonių saugumui.

VIDEO: Vaizdo kameros užfiksavo „saulutes paišiusius“ kelių chuliganus

Už šį nusižengimą atsakomybė išties griežta. Chuliganiškai vairavusių asmenų laukia bauda nuo 450 iki 550 eurų. Taip pat privalomas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 2 metų. Tai reiškia, kad praradus teisę vairuoti minimaliam, šiame straipsnyje numatytam vienerių metų terminui, vairuotojo pažymėjimo egzaminus tektų laikyti iš naujo, nes susigrąžinti jį tik išklausius prasižengusiems vairuotojams skirtus kursus nėra galimybės.

Siūlo mokytis nepaslysti

Kaip sako Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Virginijus Mačėnas, chuliganiško vairavimo atvejų itin padaugėja žiemą, kai kelio danga tampa slidi. Tuomet, pasak viršininko, atsiranda daug norinčių išmėginti savo ir automobilio galimybes slystant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius