Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiduokliai kelyje – kuo gali pasibaigti atšvaito nesegėjimas?

Apie tai, kad atšvaitas yra būtinas atributas pėsčiajam, ypač vaikštančiam tamsiu paros metu, kalbama daug ir ne pirmus metus. Tačiau kone kiekvieną savaitę sužinome apie žuvusį žmogų būtent dėl to, kad šis nesegėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.
Atšvaitų dalijimas Vilniuje
Atšvaitų dalijimas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios savaitės antradienio ryte pranešta apie tragišką nelaimę Šakių rajone – 35 metų vairuotojas partrenkė kelkraščiu ėjusį vyrą ir spruko iš įvykio vietos. Tamsiu paros metu be atšvaito ėjęs vyras po akistatos su transporto priemone žuvo.

Kaip pranešė policija, lapkričio 8 d., apie 19 val. 45 min., Šakių rajone, Kriūkų miestelyje, kelio važiuojamoje dalyje rastas vyro lavonas. Įtariama, kad nelaimėlį partrenkęs vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Policininkai nesunkiai įvardijo vieną pagrindinių avarijos priežasčių – neapšviestas kelio ruožas, kuriame ėjo nė vieno šviesą atspindinčio elemento nesegėjęs asmuo.

Daugelis pėsčiųjų, kurie nėra vairuotojai, net neįsivaizduoja, kokią naudą tiek pačiam pėsčiajam, tiek vairuotojui atneša atšvaitas. Dėka šio šviesą atspindinčio elemento matomumas tarp šviesos šaltinio ir pėsčiojo, padidėja kelis kartus.

Greičiausiai, jeigu pėsčiasis būtų segėjęs bent vieną atšvaitą, ši nelaimė nebūtų įvykusi. Žinoma, pareigūnai dar turės surasti iš avarijos vietos pasišalinusį žmogų ir nustatyti, ar eismo įvykio metu jis buvo blaivus.

Kaip atšvaitas pagerina matomumą, galite pamatyti vaizdo įraše žemiau.

VIDEO: Pamatykite, kaip vairuotojai mato pėsčiuosius tamsiame kelyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius