Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vairuotojai įspėjami dėl artėjančio stipraus sniego: Vilniui paruoštas „snygio planas“

Penktadienis vairuotojas ir ne tik jiems bent jau Vilniuje gali būti sudėtingas – popietę žadamas stiprus snygis. Sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ net parengė „snygio planą“ su rekomendacijomis vairuotojams, kur situacija gali būti sudėtingiausia.
 Vilniuje įsismarkauja pūga
Vilniuje įsismarkauja pūga / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Kaip rašome bendrovės feisbuke, ketvirtadienį paskelbta prognozė iš esmės nesikeičia: penktadienio popietę Vilniuje laukiame stipraus snygio.

„Apie 14 val. prasidėsiantis snygis truks iki paryčių, o didžiausią intensyvumą pasieks vakarinių eismo srautų metu – tarp 15 ir 19 val.

Numatomas didelis kritulių kiekis, todėl prieš savaitgalį ir taip didesni eismo srautai judės dar lėčiau nei įprasta penktadieniais.

Dar turite galimybę kitaip suplanuoti kelionės laiką ar subėgioti į parduotuvę ar vaistinę – pasinaudokite ja“, – rekomenduoja „Grinda“.

Ji taip pat pateikė numatomą veiksmų planą:

  • „Atliekame išankstinius barstymus. Jie ne tik apsaugo nuo netikėtumų (galbūt snigti pradės anksčiau nei suprognozuota??), leidžia „sugaudyti“ jau pirmąsias snaiges. Svarbiausia – iš anksto paberta druska net kelias valandas padeda išvengti suspausto sniego ar ledo sluoksnio susidarymo, o tai labai svarbu intensyvaus snygio vakarinių eismo srautų metu.
  • Didžiausiose įkalnėse, kur smarkesnių snygių metu kartais stringa sunkusis transportas, statome papildomas dėžes su smėlio-druskos mišiniu:. Savanorių pr. (Kauno-Trakų kryptimi) reguliariais intervalais bus įrengtos 3 tokios dėžės, Gariūnų g. – 4, Pergalės g. – 2, Juodojo kelio įkalnėje – 3, dėžės.
  • Prasidėjus snygiui, sniegą valysime verstuvais.“

Taip pat atkreipiamas visų eismo dalyvių dėmesys, kad esant intensyviam snygiui pablogėja matomumas, pailgėja stabdymo kelias: būkite atidūs, laikykite didesnę nei įprasta distanciją nuo priekyje važiuojančių automobilių, rinkitės saugų greitį, venkite staigių manevrų.

Kiek gali prisnigti?

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, skaičiuojama, jog iki šeštadienio ryto šalyje iškris apie 4–8 mm kritulių. Sniego danga pastorės maždaug 3–5 cm. Dar kita sniego porcija Lietuvą pasieks iš vakarų jau šeštadienį vakare.

Remiantis 10:30 val. duomenimis, jau sninga vakariniuose ir šiaurės vakariniuose rajonuose. Pamažu sniego debesys slenka į rytus ir pietryčius. Šiandien vakare sniego debesys pirmiausia pasitrauks iš šiaurės vakarinių rajonų, o vėliausiai (šeštadienio naktį/rytą) – iš pietrytinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius