Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilnietis nustėro išvydęs atlekiantį sunkvežimį: vos išvengė kaktomušos

Vienas svarbiausių Kelių eismo taisyklių (KET) punktų yra ketvirtasis: Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Jeigu visi griežtai jo laikytųsi, eismo įvykių ir avarinių situacijų skaičius sumažėtų iki minimumo. Tačiau kartais galima pastebėti visiškai priešingą eismo dalyvių elgesį.
Prasilenkimas su sunkvežimiu
Prasilenkimas su sunkvežimiu

„Kas didesnis – to pirmenybė“, – tokiu posakiu kartais vadovaujasi eismo dalyviai. Kartais – netgi tuo piktnaudžiauja.

Akivaizdų piktnaudžiavimo atvejį užfiksavo 15min skaitytojas, atsiuntęs vaizdo registratoriumi užfiksuotą vaizdą. Važiuodamas Vilniaus pakraštyje esančiame žvyrkelyje, jis sutiko priešinga kryptimi važiuojantį sunkvežimį. Vyras pristabdė ir įjungė atbulinę pavarą, nes trauktis į šoną nebuvo galimybės – kelias per siauras prasilenkti su sunkvežimiu, o šalia jo – aukšti bortai.

Sunkvežimio vairuotojas arba nepastebėjo „nedidelės“ kliūties, arba labai pasitikėjo lengvojo automobilio vairuotoju – buvo įsitikinęs, kad šis spės atlikti manevrus. Jis lėkė, panašu, net nestabdydamas ir tikėjosi, jog 15min skaitytojas spės pasitraukti.

Vairuotojas pasitraukti spėjo, tačiau nedaug trūko iki kaktomušos. O kaip tai atrodo, žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Kaip manote, ar sunkvežimio vairuotojas pasielgė kultūringai, ar vis dėlto galėjo bent jau atleisti akceleratoriaus pedalą ir duoti lengvojo automobilio pasitraukimui keliomis sekundėmis daugiau?

VIDEO: Agresyvus sunkvežimio manevras Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius