Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

30 Europos ekspertų svarstė, kaip pagerinti oro uostų darbą

Trisdešimt ekspertų iš Lietuvos, Ispanijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Rumunijos susirinko Madride aptarti ir įvertinti idėjas, skirtas projektui „Airport 2050+“, rašo actualidadaeroespacial.com. Surikimo tikslas yra išgryninti idėjas, kurios būtų vertingos kuriant ateities oro uostus, galinčius patenkinti keleivių poreikius.
Frankfurto oro uostas
Frankfurto oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikslas, iškeltas 2050-iesiems metams, yra sukurti oro uostą, kuriame būtų efektyviai išnaudojamas laikas ir išlaidos bei mažėtų daroma  žala aplinkai.

Ekspertai dirbo keturiose grupėse ir analizavo skirtingas problemas. Pirmoji ieškojo būtų, kaip efektyviai panaudoti laiką oro uoste ir kaip sumažinti laiką, kurį praleidžia keleivis pridavęs ir laukdamas bagažo. Antroji svarstė, kaip rasti balansą tarp kainos ir oro uosto suteikiamų paslaugų. Ultra-Green grupės ekspertai diskutavo, kaip padaryti, kad būtų sumažintas ne tik energijos naudojimas, gamtos užterštumas bet ir skrendančių lėktuvų garsas. Ketvirtoji komanda bandė apjungti visas tris grupes. 

Susirinkimas baigėsi aptariant grupių diskusijų išvadas ir simuliuojant pateiktus pasiūlymus. Daugiausia palaikymo susilaukė tie, kuriems pavyko pasiekti tikslą keliauti bet kur Europoje per keturias valandas, įskaitant kelionę į ir iš oro uosto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius