TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė: naujas geležinkelis Plungėje paskatins darbo vietų atsiradimą

Rugpjūčio 18 d., penktadienį, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką, taip pat susitiks su Plungės krašto verslininkais ir pristatys jiems finansavimo galimybes, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
Geležinkelio atšaka
Geležinkelio atšaka / EIMIN nuotr.

„Miesto augimui didelę įtaką daro verslai, kuriantys naujas darbo vietas, tad norime paskatinti Plungės krašto verslininkus būti aktyvius ir pasinaudoti mūsų siūlomomis finansavimo galimybėmis. Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolat prisideda prie Plungės infrastruktūros gerinimo, kurdama investicijoms palankią aplinką.

Nuo 2020 m. skyrėme jau daugiau kaip 3 mln. eurų trims infrastruktūros projektams. Tarp jų – ir šiandien atidaroma geležinkelio atšaka. Šis projektas reikšmingai prisidės prie vietos pramonės plėtros ir naujų darbo vietų atsiradimo“, – sako ministrė A.Armonaitė.

Vizito metu A.Armonaitė taip pat lankysis bendradarbystės centre „Spiečius”, kur Plungės krašto verslo atstovams pristatys verslo skatinimo priemones, diskutuos su verslininkais aktualiomis ekonominėmis temomis. Jiems bus pristatytas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos 1 mlrd. eurų planas Lietuvos ekonomikai stiprinti, pagal kurį iki 2023 m. pabaigos bus paskelbta kvietimų už 365 mln. eurų verslo inovacijoms ir investicijoms, už 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmeninimui, už 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Plungėje ministrė apžiūrės planuojamo kurti pramonės parko teritoriją, taip pat aplankys ministerijos finansavimą gavusias rekonstruotas Plungės pramoninio rajono Lentpjūvės gatvę ir Salantų gatvę.

Ministrė taip pat susitiks su savivaldybės atstovais bei pramonininkais ir aptars planuojamus projektus – bus pristatyta rajono ir pramonės apžvalga, įvertinti šiuo metu įgyvendinami investiciniai projektai.

Kaip BNS nurodė Ekonomikos ir inovacijų ministerija, pernai Plungės savivaldybei buvo skirta 701,36 tūkst. eurų geležinkelio stoties privažiuojamojo kelio atšakos kapitaliniam remontui. Šis kelias jungia geležinkelio stotį su miesto šiaurinėje dalyje esančiu pramonės rajonu – čia geras susiekimas geležinkeliu, taip pat automobilių keliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius