-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: dėl naujų trukdžių pasienyje galimi dideli pokyčiai ekonomikoje

Premjeras pareiškė, dėl naujų Rusijos trukdžių, nuodugniai tikrinant Lietuvos transportą pasienyje, gali kilti problemų šalies ekonomikai. Algirdas Butkevičius sako, jog padėtį būtina stebėti.
Premjeras Algirdas Butkevičius
Premjeras Algirdas Butkevičius / L. Sėlenienės nuotr.

„Jeigu kalbėtume apie tam tikrų automobilių suvaržymą, apie pravažiavimą į Kaliningrado sritį, tai mes turime stebėti, kaip vyks toliau šitie procesai. Mes puikiai žinome, kad logistikos sektorius – transportavimas, krovinių pervežimas – Lietuvoje sukuria didžiąją dalį bendrojo vidaus produkto. Todėl mums svarbu, kiek laiko visa tai tęsis. Gali įvykti netgi didžiulių pokyčių mūsų ekonomikoje“, – antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Transportavimas, krovinių pervežimas Lietuvoje sukuria didžiąją dalį bendrojo vidaus produkto. Gali įvykti netgi didžiulių pokyčių mūsų ekonomikoje.

Ministras pirmininkas sakė, kad Rusija griežčiau kol kas tikrina tik Lietuvos transportą.

„Iš karto atsakyti į klausimą, (ar nuodugniai tikrinami tik Lietuvos automobiliai – BNS), yra sudėtinga. Jeigu palyginsime, koks buvo Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Lietuvos transporto priemonių pralaidumas, tai Lietuvos transporto priemonių kontrolė buvo išskirtinė“, – tikino A.Butkevičius.

Premjeras tikisi gauti išsamesnę informaciją iš Rusijos: „Tikimės gauti kokį oficialų išsamų raštą iš Rusijos. Mes jau išsiuntėme oficialius paklausimus, dėl kokių priežasčių yra sugriežtinta mūsų transporto priemonių kontrolė.“

Rusijos muitinės vadovas Andrejus Beljanovas pareiškė, kad per Lietuvą gabenama daug produkcijos su padirbtais sertifikatais.

Rusija pranešė pradėjusi nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius, nes Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą gabena „embargo“ produkciją. Muitinės vadovas Andrejus Beljanovas pareiškė, kad per Lietuvą gabenama daug produkcijos su padirbtais sertifikatais.

„Per Lietuvą eina didelis neteisėto importo su padirbtais sertifikatais kiekis. Šią šalį, jos teritoriją išnaudoja tam, kad pakeistų maršrutus ir įvežtų sankcijomis uždraustas prekes į Rusijos Federaciją. Tai irgi rimta priežastis tam, kad labai atidžiai ištirtume krovinių srautus iš šios šalies“, – pirmadienį žurnalistams pareiškė A.Beljanovas.

Pirmadienį Rusija taip pat pareiškė, kad tikrins visus iš Baltarusijos į Rusiją važiuojančius vilkikus, nes jais neteisėtai į Rusiją gabenamos sankcijomis uždraustos prekės.

Rusija praėjusios savaitės pabaigoje pradėjo riboti automobilių ir vilkikų iš Lietuvos įvažiavimą. 15min.lt pranešė, kad vilkikai su lietuviškais numeriais stringa Latvijos ir Rusijos bei Baltarusijos ir Rusijos pasienio punktuose.

Tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos vežėjams Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą patikrą. Pernai rugsėjį, Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą krovinių patikrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius