Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boeing“ dėl mažos paklausos mažina 777 modelio gamybos apimtis

JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ pirmadienį pranešė, kad dėl mažesnės paklausos mažina „Boeing 777“ modelio gamybos apimtis nuo septynių iki penkių per mėnesį. Toks sprendimas turės įtakos darbo vietoms.
Boeing 777 laineris
Boeing 777 laineris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Boeing Aviacija

Apie tokį sprendimą kompanija pranešė po to, kai sekmadienį sutarė su Irano nacionaline aviakompanija „Iran Air“ dėl 80 lėktuvų pardavimo.

Pirmadienį pranešime visiems darbuotojams, dirbantiems prie „Boeing 777“ modelio, kompanijos viceprezidentė ir generalinė direktorė Elizabeth Lund sakė, kad „Boeing 777“ užsakymų skaičius kai kuriuose regionuose sumažėjo. Jos teigimu, sandoris su Iranu yra gera žinia, bet šis susitarimas jau atsižvelgia į mažesnes gamybos apimtis.

„Boeing 777“ programa ateinančiais metais turės tam tikros įtakos užimtumui. Nors konkretus skaičius dar nenuspręstas, mes padarysime viską, ką galime, kad poveikis būtų kaip galima mažesnis“, – sakė E. Lund.

Spalį „Boeing“ paskelbė, kad trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos komercinių lėktuvų pristatymas sumažėjo 5,5 proc. iki 188 vienetų. Bendrovė pristatė 22 „Boeing 777“ orlaivius – penkiais mažiau, nei trečiąjį 2015 metų ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius