Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 19 /20:00

Trumpalaikių skrydžių vėlavimų dėl personalo trūkumo Vilniaus oro uoste išvengta

Valstybės įmonė „Oro navigacija“ anksčiau penktadienį išplatino pranešimą, kad dėl skrydžių vadovų trūkumo dieninėje pamainoje galimi iki 15 minučių skrydžių vėlavimai, o mokomieji skrydžiai apriboti. Penktadienio pavakarę pranešta, kad skrydžių vėlavimų išvengta, oro eismo paslaugų teikimas vyksta įprasta tvarka.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Tarptautinis Vilniaus oro uostas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Į 15min pirmiausia kreipėsi skaitytojas, pasidalijęs NOTAM sistemos pranešimu, esą dėl personalo trūkumo Vilniaus oro uoste galimi skrydžių vėlavimai, o mokomieji skrydžiai yra atšaukti.

15min skaitytojo nuotr./NOTAM pranešimas
15min skaitytojo nuotr./NOTAM pranešimas

„Vilniaus oro uoste orlaivių eismas vyksta įprasta tvarka, jokių dažnesnių vėlavimų nenumatoma, keleiviai išvyksta ir atvyksta įprastine tvarka“, – pateikė komentarą Lietuvos oro uostai.

Tačiau VĮ „Oro navigacija“ patvirtino, kad dieninėje pamainoje trūksta vieno skrydžių vadovo, kadangi jis susirgo.

„Šį oro erdvės naudotojams skirtą pranešimą „Oro navigacija“ išplatino vadovaudamasi nustatytais teisės aktais ir procedūromis. Šiuo metu dėl susiklosčiusių nenumatytų aplinkybių Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo centro (Vilniaus ASVC) atsakomybės zonoje apriboti bendrosios aviacijos mokomieji skrydžiai – mokomiesiems bendrosios aviacijos lėktuvams neleidžiama vykdyti treniruočių skrydžių. Dirbama pagal nenumatytų atvejų planą ir apribojus bendrosios aviacijos skrydžius užtikrinamas visų oro eismo paslaugų teikimas. Pažymime, kad tai yra tai normali procedūra, kurią taiko skrydžių valdymo bendrovės kiekvieną dieną visame pasaulyje“, – teigia „Oro navigacijos“ komunikacijos vadovas Vytautas Beniušis.

Anot jo, penktadienį iki 19 val. galimas trumpalaikis (iki 10–15 min.) reguliarių skrydžių vėlavimas, t.y. lėktuvai gali nežymiai vėluoti atskristi ar išskristi iš Vilniaus. Po 19 val. bus dirbama pagal naktinę pamainą, žmonių trūkumo neturėtų būti, oro eismo paslaugų teikimas vyks įprasta tvarka ir skrydžiai dėl nuo „Oro navigacijos“ priklausančių aplinkybių neturėtų vėluoti.

Šiandien dėl nenumatytų aplinkybių Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo centre dirbančioje pamainoje susidarė skrydžių vadovų trūkumas. V.Beniušis patvirtino, kad darbuotojas susirgo.

„Įmonė nedelsiant ėmėsi visų reikiamų priemonių, kad oro eismo paslaugų teikimas būtų ir toliau užtikrinamas“, – sako V.Beniušis.

„Oro navigacija“: skrydžių vėlavimo išvengta

Penktadienio vakarą „Oro navigacijos“ komunikacijos vadovas Vytautas Beniušis išplatino pranešimą, kuriame nurodė, kad skrydžių vėlavimų vis tik buvo išvengta.

„Valstybės įmonė „Oro navigacija“ informuoja, kad iki 19 val nebuvo reguliarių skrydžių vėlavimų - visi skrydžiai vyko pagal planą. Nuo 19 val dirbama pagal naktinę pamainą, oro eismo paslaugų teikimas vyksta įprasta tvarka“, – nurodė V.Beniušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius