Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas parodė: apsimetus užsieniečiu taksistai iki oro uosto prašo ir 18 eurų

Už kelionę, nesiekiančią nė 7 kilometrų, Vilniaus taksi vairuotojai užsieniečiu apsimetusio žurnalisto nesidrovėjo paprašyti ir 18 eurų, parodė „Žinių radijo“ radijo socialinis eksperimentas.  
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Vilniaus oro uosto nuotr.
Temos: 2 Eksperimentas Taksi

Užtat gatvėje atsirado geradaris, pakvietęs pavėžėti užsieniečio vaidmenį prisiėmusio socialinio eksperimento autorių savo automobiliu, – tai buvo pats Lietuvos oro uostų vadovas Gediminas Almantas.

Jau komentuodamas tyrimo rezultatus, jis priminė, kad oro uostas neatsakingas už taksi verslą ir neturi galimybių išvaryti piktnaudžiaujančių vairuotojų.

Tačiau pasiūlė priemonių, kaip piktnaudžiavimą pažaboti.

„Vienas iš būdų – fiksuoti tarifą iš oro uosto į miesto zonas. Tada keleivis iš karto žinos, kiek sumokės, ir neliks būdo manipuliuoti kaina. Kitas būdas – per taksi licencijų kontrolę. Jeigu oro uostas turėtų oficialius įgaliojimus kontroliuoti čia veikiančias taksi įmones, mes pradėtume tai daryti. Dar vienas būdas – reguliuoti įvažiavimą į oro uosto teritoriją su buomu, bet tai sukeltų grūstis ir žmonių nepasitenkinimą“, – laidoje „Socialinis eksperimentas“ sakė G.Almantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius