Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emigrantai kraunasi lagaminus: paskutinės minutės bilietai į Lietuvą patuštins pinigines

Per šventes į Lietuvą iš įvairių pasaulio kampelių bent trumpam sugrįžta lietuviai. Tie, kurie turi galimybę kelionę planuoti iš anksto, jau seniai susimedžiojo pigius lėktuvų bilietus. O tie, kurie juos pirks tik dabar, turės gerokai patuštinti piniginę – be poros ar kelių šimtų eurų neapsieis.
Didysis Benas
Didysis Benas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma emigrantų, žinančių, kad grįš į Lietuvą per šventes, iš anksto pradeda medžioti pigesnius lėktuvų bilietus.

Tačiau tokią galimybę dėl, pavyzdžiui, savo darbo ar kitų aplinkybių, turi ne visi, ir lėktuvų bilietus jiems tenka pirkti likus vos kelioms savaitėms iki švenčių. Toks delsimas suplanuoti kelionę nepraeina be pasekmių – lėktuvai švenčių metu būna užpildyti, laisvos vietos yra graibstyte graibstomos, todėl ir gerokai brangesnės nei kitu laikotarpiu.

15min pasidomėjo, kiek kainuoja skrydžiai iš populiariausių lietuvių emigracijos krypčių – Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Danijos, Švedijos, Airijos, Vokietijos, Ispanijos. Kelionė į Lietuvą ir atgal neatsieis pigiau nei porą šimtų eurų.

Pavyzdžiui, kelionė iš Londono Stanstedo oro uosto į Vilnių ir atgal gruodžio 23–30 dienomis kainuos 263 svarus, skrydis Lutonas–Vilnius–Lutonas – 294 svarus.

Kelionė iš Oslo, kuris paprastai yra pigi kelionės kryptis, pirmyn ir atgal kainuos nuo 305 eurų.

Kelionė į Lietuvą ir atgal neatsieis pigiau nei porą šimtų eurų.

Dar brangiau kainuos kelionė iš Ispanijos į Lietuvą. Pavyzdžiui, skrydžiai maršrutu Alikantė–Kaunas–Alikantė gruodžio 23–30 dienomis kainuos mažiausiai 402 eurus. Skrendantiems Barselona–Vilnius–Barselona maršrutu gruodžio 21–28 dienomis teks sumokėti mažiausiai 268 eurus.

Skrendantiems iš Kopenhagos į Kauną ir atgal gruodžio 23 ir 30 dienomis už bilietus „Ryanair“ lėktuve teks sumokėti apie 290 eurų. Jeigu tomis dienomis skrisite iš Dublino į Vilnių ir atgal, sumokėsite bent 260 eurų.

Gruodžio 21–28 dienomis atostogas Lietuvoje suplanavusių tautiečių iš Briuselio taip pat lauks nemaloni staigmena – bent 200 eurų už kelionę pirmyn ir atgal.

Gelbėjimosi šiaudo čia emigrantams netiesia ir kitos pigios oro linijos. „Wizz Air“ kelionę iš Londono ir atgal siūlo už 350 svarų 23–30 dienomis.

Iš Stokholmo į Vilnių kelionė gruodžio 21–28 dienomis bus kiek prieinamesnė – kainuos apie 130 eurų.

Papildomai, žinoma, kainuoja kelionė iki oro uosto. Kartais ji gali būti itin tolima. Pavyzdžiui, į Škotiją pigios oro linijos žiemos sezonu neskrenda, todėl tenka keliauti ilgą kelią traukiniais arba skristi su persėdimais, kas taip pat išaugina kelionės kainą.

Panašios lėktuvų bilietų iš Vokietijos kainos. Tiesa, Vokietijoje gyvenantys lietuviai gali Lietuvą lengviau pasiekti autobusu ar automobiliu ir taip šiek tiek sutaupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius