Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 24 /10:31

Geros ir blogos žinios: paskelbę apie naują reisą iš Vilniaus į Malagą, „Wizz Air“ naikina skrydžius į Armėniją ir Graikiją

Ketvirtadienį paskelbę apie naują maršrutą Vilnius–Malaga, pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ naikina du kitus skrydžius – į Armėnijos sostinę Jerevaną ir Graikijos sostinę Atėnus. Po tokių pokyčių susisiekimo su šiomis valstybėmis nelieka – lietuviams teks laukti kovo pabaigoje atnaujinamo „Ryanair“ skrydžio.
„Wizz Air“ lėktuvas
„Wizz Air“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Tiesa, susisiekime su Graikija formaliai niekas nesikeičia, nes į Atėnus tiesiogiai nuskristi nėra galimybių ir dabar.

Dėl Vilnius–Atėnai „Wizz Air“ tiesiog persigalvojo – maršrutas buvo panaikintas žiemos sezonui, tačiau pagal pirminį planą jį ketinta vėl atstatyti jau nuo kovo.

Tiesa, galimybių nuvykti į Graikiją netrukus atsiras – bilietus į Atėnus skrydžiams nuo kovo 26 d. pardavinėja „Ryanair“. Nuo gegužės į Kretos miestą Heraklioną pradės skraidinti „airBaltic“.

Apie šią žinią pirmasis pranešė aviacijai skirtas puslapis „Aviacinis rokenrolas“.

Tuo tarpu iš Vilniaus į Jerevaną lėktuvai skraidė iki šiol, paskutinis toks skrydis įvyks kovo 10 dieną.

Jeigu jokių pokyčių neįvyks, ši kryptis liks be skrydžių, kadangi į Armėniją skraidina tik „Wizz Air“.

Vis dėlto bendrovė pagerins susisiekimą su Ispanija – ketvirtadienį buvo paskelbta apie skrydžius Vilnius–Malaga. Jie bus vykdomi nuo liepos.

Tiesa, į Malagą nuo gegužės taip pat skraidyti pradės ir „airBaltic“, į šį Ispanijos miestą su „Ryanair“ galima nuskristi ir iš Kauno. „airBaltic“ nuo gegužės iš Vilniaus pridės ir dar vieną ispanišką kryptį – bus skraidinama į Maljorką.

Primename, kad metų pradžioje Lietuvos oro uostuose dominuojančios pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“ susivienijo bei Vilniaus apygardos administracinis teismui pateikė skundą dėl naujų Vilniaus oro uosto įkainių nuo 2023 m. sausio 1 d.

Nuo sausio 1 d. Vilniaus oro uoste padidinti įkainiai: išvykstančio keleivio įkainis Vilniaus oro uoste paaugo 27 proc. – nuo 8,03 euro iki 10,21 euro.

Didžiųjų orlaivių tūpimo mokestis taip pat pasikeitė 15 proc. – nuo 7,57 euro iki 8,74 euro už vadinamąją maksimalią orlaivio pakilimo masės (angl. santrumpa – MTOW) toną.

Vilniaus oro uosto atstovai sprendimą motyvavo tuo, kad paskutinį kartą įkainiai keisti 2018 m.

Atsakydama į tai bendrovė „Ryanair“ paskelbė, kad naikins du maršrutus į Jungtinę Karalystę ir mažins dar 11-kos suplanuotų maršrutų dažnumą. Panašiais metodais airių bendrovė baudė ir įkainius pakėlusį Talino oro uostą: vasario pradžioje paskelbta, kad bus atšaukti net 6 maršrutai, o bendras bendrovės skrydžių skaičius 2023 m. vasarai sumažės 35 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius