-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginče su Estijos „Skinest Rail“ Lietuvai turėtų atstovauti Susisiekimo ministerija

Ginče su pretenzijas Lietuvai dėl dvišalės investicijų skatinimo sutarties pažeidimo reiškiančia Estijos geležinkelio paslaugų ir investicijų grupė „Skinest Rail“ Lietuvai turėtų atstovauti Susisiekimo ministerija. Tokį sprendimą trečiadienį turėtų priimti Vyriausybė.
Lietuvos geležinkeliai
Bėgiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyriausybė trečiadienį turėtų įgalioti Susisiekimo ministeriją atstovauti Lietuvai, sprendžiant visus galimus ginčus su „Skinest Rail“.

„Skinest Rail“ rugpjūčio 16 dieną pranešė Vyriausybei, kad jei per šešis mėnesius nepavyks taikiai išspręsti ginčo, ji pateiks ieškinį Tarptautiniam investicinių ginčų sprendimo centrui (ICSID) Vašingtone.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet nepasirašė sutarties su „Skinest Rail“ dėl pabėgių pirkimo, nors įmonė buvo pasirinkta konkurso nugalėtoja. Vyriausybė birželį patvirtino, kad daugiau nei 3 mln. eurų vertės sandoris neatitiktų nacionalinio saugumo interesų.

Po Vyriausybės sprendimo „Skinest Baltijos“ vadovas Valdas Rasimas sakė, kad įmonė ne tik bylinėsis Lietuvos teismuose – ji gali siekti kompensacijos už Susisiekimo ministerijos paviešintus teiginius apie bendrovę. Anot jo, Vyriausybės veiksmai daro neigiamos įtakos bendrovės veiklai.

Vyriausybė tuomet skelbė, kad „Skinest Rail“ savininkas Estijos pilietis Olegas Osinovskis turi didinančių riziką ar keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui ryšių su užsienio valstybių institucijomis ar jų fiziniais ar juridiniais asmenimis. Be to, O.Osinovskis buvo įtariamasis byloje dėl korupcinio nusikaltimo Latvijoje.

Sutartį dėl pabėgių pirkimo „Lietuvos geležinkeliai“ birželį pasirašė su antroje vietoje konkurse buvusia „Swetrak“.

Geležinkelių ir Vyriausybės sprendimus „Skinest Rail“ nesėkmingai skundė teismuose – Vilniaus apygardos teismas rugpjūtį patvirtino, kad „Lietuvos geležinkelių“ ir „Swetrak“ sutartis yra teisėta, o Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) liepą atmetė „Skinest Baltijos“, „Skinest Rail“, „Skinest Grupp“ ir jų savininko O.Osinovskio skundą dėl Vyriausybės komisijos sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius