Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Degutis: ispanų susidomėjimas „Rail Baltica“ yra projekto įvertinimas

Ispanijos infrastruktūros įmonės „Idom Consulting, Engineering, Architecture“ susidomėjimas europinio geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ projektu yra didelis įvertinimas, sako projektą vykdančios Baltijos šalių bendrovės „RB Rail“ valdybos narys Ignas Degutis.
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rail Baltica“ procesas įsibėgėja projektavimo etape (...). Viso iki šių metų pabaigos planuojame pasirašyti 9 iš 11 sutarčių, kurios sudaro 75 proc. viso „Rail Baltica“ ruožo“, – penktadienį „Rail Baltica“ projektavimo sutarties pasirašyme BNS sakė I.Degutis.

Ruožus nuo Kauno iki Ramygalos ir nuo Ramygalos iki Latvijos sienos projektuos „Idom Consulting, Engineering, Architecture“, su kuria sutartys buvo pasirašytos penktadienį.

„RB Rail“ nuotr./Ignas Degutis
„RB Rail“ nuotr./Ignas Degutis

Pasak I.Degučio, „Idom“ iš 7 oficialiai paskelbtų „Rail Baltica“ pirkimų laimėjo 5, todėl yra labai svarbi projekto įgyvendinimo partnerė.

Anot jo, tai, kad tokia įmonė kaip „Idom“ imasi „Rail Baltica“ ruožų projektavimo, yra didelis įvertinimas pačiam projektui.

„Tai yra reikšmingas „Rail Baltica“ projekto įvertinimas. „Idom“ yra suprojektavusi daugiau kaip 3 tūkst. kilometrų europinės vėžės geležinkelio, kur greitis yra 350 kilometrų per valandą. Mes pilnai pasitikime jų projektavimo galimybėmis“, – sakė I.Degutis.

Jis teigė, kad skelbiant „Rail Baltica“ ruožų projektavimo konkursus, buvo susilaukta reikšmingo dėmesio iš užsienio įmonių.

„Buvo labai reikšmingas susidomėjimas, mes gavom 10 pasiūlymų iš tarptautinių bendrovių, kurių subrangovai buvo lietuviai. „Idom“ buvo įmonė, pasiūliusi geriausią ekonominį ir finansinį naudingumą. Mes vertinome ne tik kainą, bet ir kokybę“, – teigė „RB Rail“ valdybos narys.

„Idom“ taip pat projektuos „Rail Baltica“ ruožą nuo Kauno iki Ramygalos, be to, įmonė penktadienį taip pat pasirašė sutartį dėl europinės vėžės geležinkelio projektavimo Estijoje, ruože nuo Talino iki Raplos.

Lietuvoje dar reikės išsirinkti projektuotoją, kuris projektuos „Rail Baltica“ ruožą nuo Kauno iki Lenkijos sienos. Pasak I.Degučio, šiuo metu ruože yra pradėti teritoriniai planavimo darbai, kurie truks apie dvejus metus, o projektuotojo šiam ruožui bus ieškoma baigus šiuos darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius