Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Į Varšuvą ir Krokuvą traukiniu išvyko pirmieji keleiviai

Sekmadienį iš Vilniaus į Varšuvą ir Krokuvą išvyko pirmasis jungtinio tarptautinio maršruto traukinys. Keleivių patogumui kartu su Lenkijos vežėju „PKP Intercity“ organizuojami reisai nuo šiol kursuos kasdien, praneša bendrovė.
Traukinys
Traukinys / „LTG Link“ nuotr.

Traukiniai tarp Lietuvos ir Lenkijos kursuos maršrutu Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva. „LTG Link“ traukinys iš Vilniaus vyks per Kauną į Mockavą, kur keleiviai bus kviečiami persėsti į Lenkijos bendrovės traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

Bendrovės duomenimis, dažniausiai klientai renkasi vykti į Varšuvą, dar pusė tiek – į Krokuvą, o populiariausios yra 3-4 dienų pirmyn-atgal kelionės. Nors iki pirmojo traukinio jau buvo išpirkta didžioji dalis „LTG Link“ kanaluose parduodamų bilietų į savaitgaliais ir šventiniu laikotarpiu kursuojančius reisus, prikabinus papildomą vagoną daugiau žmonių galės keliauti į Lenkiją.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Mockavoje bus vykdomas persėdimas tarp „LTG Link“ ir „PKP Intercity“ traukinių. Abiejų bendrovių traukiniuose rezervuotos vietos, skirtos tarptautinio maršruto keleiviams, o šio maršruto bilietus įsigyjantiems klientams siūloma itin patraukli bilietų kaina. Keliaujantiems į Varšuvą standartinio bilieto kaina sieks 25 Eur, o vykstantiems į Krokuvą – 30 Eur.

Iš viso maršrutu Vilnius–Mockava kursuojančiame traukiniuose yra 130 vietų. Tai reiškia, kad likusias vietas gali įsigyti ir šalių viduje keliaujantys asmenys – pavyzdžiui, šiais reisais sudaryta galimybė kasdien patogiai keliauti tarp Vilniaus ir Marijampolės.

Abiejų šalių traukiniuose kiekviename traukinio vagone bus WC ir elektros lizdai. Lietuvos teritorijoje bus galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu, klientams bus siūloma įsigyti užkandžių ir gėrimų.

Iš Vilniaus traukinys išvyks kiekvieną dieną 12 val. 10 min., iš Kauno – 13 val. 20 min. Į Varšuvos centrinę stotį traukinys vietos laiku atvyks 20 val. 13 min., į Krokuvos – 23 val. 39 min. Iš Krokuvos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 4 val. 01 min., iš Varšuvos – 07 val. 35 min. Šis traukinys Kauną pasieks 16 val. 25 min, o Vilnių – 17 val. 34 min. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius