Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Lietuvos geležinkelių“ atleidžiamas dar vienas vadovo pavaduotojas – R.Burkovskis

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ toliau atnaujina vadovybę – iš pareigų atleidžiamas generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.
Raimondas Burkovskis, AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinio direktoriaus pavaduotojas
Raimondas Burkovskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas BNS patvirtino, kad R.Burkovskis šalių susitarimu įmonę paliks nuo sausio 16 dienos.

R.Burkovskiui bus išmokėta 8 mėnesių kompensacija, kuri jam priklausytų pagal Darbo kodeksą, atleidžiant darbuotoją darbdavio iniciatyva.

„Pastaruoju metu žiniasklaidoje buvo paskelbta nemažai informacijos, kuri meta šešėlį ant „Lietuvos geležinkelių“ vykdytų pirkimų ir ant pačios bendrovės.

R.Burkovskiui nėra pareikšti jokie įtarimai, tačiau bendrovė siekia išvengti bet kokių dviprasmiškų situacijų, keliančių abejonių dėl skaidrumo. Todėl buvo nutarta, kad Keleivių vežimo direkcijai reikalingas naujas vadovas, kuris turės užtikrinti, jog ateityje bendrovė neįsiveltų į abejones keliančias situacijas“, – BNS sakė M.Dubauskas.

Pasak jo „Lietuvos geležinkeliai“ sieks išsiaiškinti abejonių keliančius sandorius bei maksimaliai bendradarbiaus su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Viešųjų pirkimų tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir kitomis institucijomis, kurioms Vyriausybė pavedė ištirti „Lietuvos geležinkelių“ veiklą.

M.Dubausko teigimu, R.Burkovskiui bus išmokėta 8 mėnesių kompensacija, kuri jam priklausytų pagal Darbo kodeksą, atleidžiant darbuotoją darbdavio iniciatyva.

43-ejų R.Burkovskis geležinkeliuose su pertraukomis dirbo nuo 1995 metų, buvo atsakingas už įmonės plėtrą, yra dirbęs Valstybės saugumo departamente, žuvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno pavaduotoju, tyrė tarnautojų ir politikų korupcijos bylas. Vėliau jis grįžo į „Lietuvos geležinkelius“. Keleivių vežimo direkcijos direktoriumi R.Burkovskis dirbo nuo 2009-ųjų.

Gruodžio viduryje „Lietuvos geležinkelių“ vadovu tapus Mantui Bartuškai, iš pareigų jau buvo atleisti du generalinio direktoriaus pavaduotojai – pagrindiniu įmonės strategu ir buvusio įmonės vadovo Stasio Dailydkos dešiniąja ranka laikytas Albertas Šimėnas bei Krovinių vežimo direkcijos direktorius Stasys Gudvalis. Iš pareigų taip pat pasitraukė bendrovės Informacinių technologijų centro direktorius Valerijus Ponomariovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius