Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos vyriausybė svarsto tris pasiūlymus dėl sunkumų slegiamos „Alitalia“

Italijos vyriausybė svarsto tris pasiūlymus dėl sunkumų slegiamos oro vežėjos „Alitalia“, kuriuos pateikė „Lufthansa“, „easyJet“ ir viena privataus kapitalo įmonė, ir tikisi, kad sandoris bus užbaigtas iki gegužės mėnesio.
„Alitalia“
„Alitalia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad mūsų tikslas – užbaigti sandorį iki rinkimų“, – pareiškė ekonominės plėtros ministras Carlo Calenda, turėdamas omenyje gegužės 4 dieną šalyje įvyksiančius visuotinius rinkimus.

Tris gautus pasiūlymus pateikė Vokietijos oro milžinė „Lufthansa“, JAV privataus kapitalo grupė „Cerberus“ ir „easyJet“ kartu su „Air France“, pažymėjo jis.

„Ar „Air France“ dalyvaus, dar nėra aišku, „Alitalia“ administratoriai patikslins šią informaciją“, – pareiškė ministras, kalbėdamas apie bendrą pasiūlymą.

„Alitalia“ darbuotojams nesutikus su atleidimais ir darbo užmokesčio mažinimu, kuris buvo įtrauktas į oro bendrovės 2 mlrd. eurų vertės gelbėjimo planą, oro vežėjos valdymą jos akcininkų prašymu pernai gegužę perėmė administratoriai.

„Alitalia“ personalas atmetė restruktūrizavimo planą, kuriame buvo numatyta atleisti 1,7 tūkst. didžiausios Italijos oro bendrovės darbuotojų.

Tuo tarpu vietos žiniasklaida praneša, kad „Lufthansa“ nori atleisti 2 tūkst. „Alitalia“ darbuotojų, jeigu Italijos vyriausybė priims jos pasiūlymą.

„Alitalia“ turi iš viso 11,5 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius