JAV reguliuotoja: grąžindami „Boeing 737 MAX“ į padangę, nesivaikysime jokių terminų

Jungtinių Valstijų aviacijos reguliuotoja pareiškė neketinanti paklusti jokiam spaudimui dėl to, iki kada turėtų atšaukti draudimą orlaiviams „Boeing 737 MAX“ kilti į padangę.
Nutupdyti „Boeing 737 Max“
Nutupdyti „Boeing 737 Max“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po dviejų oro linijų bendrovėms „Lion Air“ ir „Ethiopian Airlines“ priklausiusių šio modelio orlaivių avarijų, per kurias iš viso žuvo 346 žmonės, buvo priimtas sprendimas uždrausti eksploatuoti minėto modelio orlaivius visame pasaulyje.

„Boeing“ tvirtina dedanti visas pastangas, kad būtų atlikti būtini modelio pakeitimai ir būtų gautas leidimas vėl naudoti orlaivius.

Visgi JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) administratorius Steve'as Dicksonas pareiškė, kad data sausio mėnesį, apie kurią kalbėjo „Boeing“, „dar nėra patvirtinta“.

„Nesivadovaujame jokiais terminais grąžindami „737 MAX“ į dangų“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje Dubajaus aviacijos parodoje ir pridūrė, jog FAA garantuoja, jog pakartotinio sertifikavimo procesas yra „labai metodiškas, labai kruopštus“.

„Šiuo metu esame sutelkę visą dėmesį į „737 MAX“ situaciją“, – pridūrė jis.

„Esame pasirengę parodyti tinkamą pagarbą katastrofų metu žuvusiųjų atminimui... atkakliai dirbdami, kad užtikrintume aukščiausius saugos standartus pasaulinėje aviacijos sistemoje“, – kalbėjo reguliuotojos atstovas.

„Boeing“ anksčiau teigė, kad lėktuvas gali būti pakartotinai sertifikuotas iki metų pabaigos ir preliminariai grąžintas į eksploataciją sausį, tačiau pabrėžė, kad viskas priklauso nuo reguliavimo institucijų.

Pasak S.Diksono, FAA į procesą pakartotinio „737 MAX“ sertifikavimo procesą įtraukė devynias pasaulines reguliuotojas, įskaitant JAE aviacijos administraciją, kuri organizavo Dubajaus aviacijos parodą.

Draudimo eksploatuoti orlaivius „Boeing 737 MAX“ atšaukimas jau buvo atidėtas kelis kartus, nes reguliuotojoms kilo naujų klausimų apie orlaivio sistemų atnaujinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius