-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai į Lietuvą atvyksta susipažinti su „Rail Baltica“

Į Lietuvą trečiadienį atvyksta Kinijos atstovai, norintys susipažinti su europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ projektu. Tačiau tai bus kitos kompanijos nei skelbta anksčiau atstovai.
"Rail-baltica"
"Rail-baltica"

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas BNS sakė, kad į Vilnių atvyksta Kinijos geležinkelių statybos bendrovės „China Railway Construction Corporation International“ specialistai.

„Kitos kompanijos – „China Railway Corporation“ atstovai pranešė, kad susidūrė su daug kliūčių dėl vizų ir jie pasitenkins dokumentais apie „Rail Baltica“, – BNS sakė Vidmantas Gudas.

Anot jo, kinai norėtų dalyvauti „Rail Baltica“ statybos konkurse: „Jie nori susipažinti su projektu, juos domina ir dalyvauti konkurse, tad pristatysime „Rail Baltica“, taip pat pristatysime mūsų intermodalinius terminalus“.

Didžiausios geležinkelių operatorės pasaulyje – Kinijos korporacijos „China Railway Corporation“ (CRC) antrinės įmonės „China Railway Corporation International“ atstovai ketino sausį atvykti į Lietuvą susipažinti su „Rail Baltica“ projektu. Spėliota, kad jie norėtų investuoti į projektą, ne tik dalyvauti rangos konkursuose.

Tačiau susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS teigė, kad kinų partnerystė būtų neįmanoma, nes Lietuvai nereikia papildomų investicijų į geležinkelio vėžę. Jis abejojo, ar bendrovė galėtų dalyvauti rangos konkursuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius