Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uoste rekordo nuojauta – artėjama prie 40 mln. tonų ribos

Klaipėdos uostas, vis stebinantis augimo tempais, šiuos metus tikisi užbaigti nauju krovos rekordu. Viliamasi, kad gruodis bus sėkmingas ir pavyks pasiekti 40 mln. tonų krovinių ribą.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Per pirmus vienuolika šių metų mėnesių Klaipėdos uoste perkrauta 36,7 mln. t krovinių, t.y. beveik 4,5 proc. daugiau nei pernai, kai per tą patį laikotarpį buvo perkrauta 35,1 mln. t.

Lapkritį Lietuvos uoste buvo perkrauta 3,45 mln. t. Šis rodiklis yra penktadaliu didesnis nei pasiektas praėjusių metų lapkritį.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus pasidžiaugė, kad lapkritį augimas pastebėtas kone visose krovinių kategorijose: daugėjo krovinių konteineriuose, krovinių ratinėse transporto priemonėse – vadinamojo ro-ro tipo, taip pat augo naftos ir cheminių trąšų krova.

„Gerus rezultatus pavyko pasiekti dėl nuolatinių valstybės ir privataus kapitalo investicijų sinergijos“, – teigė A.Vaitkus. Anot jo, prieaugis kaip tik ir matomas tuose terminaluose ir krantinėse, kur buvo padarytos didžiausios investicijos.

Išaugusi krova lėmė ir didėjančias pajamas. Per pirmus vienuolika mėnesių direkcija gavo 51,8 mln. eurų pajamų. Tai yra net 5,5 proc. daugiau nei pernai.

Kitais metai uosto direkcija yra numačiusi į infrastruktūrą investuoti apie 170 mln. eurų. Anot laikinai infrastruktūros direktoriaus pareigas einančio Vidmanto Paukštės, laukia pagrindinis iššūkis – molų perstatymas. Bus rengiamas poveikio aplinkai vertinimas.

„Laukia geotechniniai tyrimai jūroje, kiti tyrimai. Molai statomi šimtui metų, gal ir daugiau, todėl svarbu pasirengimas“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius