Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uosto akvatoriją už 5 mln. eurų valys belgų „Jan de Null“

Klaipėdos jūrų uosto akvatoriją už 4,9 mln. eurų trejus metus nuolat valys belgų įmonė „Jan de Null“ – ji laimėjo Klaipėdos uosto direkcijos skelbtą konkursą.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Su įmone pasirašyta trejų metų trukmės sutartis, akvatorijos valymo darbai bus atliekami reguliariai, pranešė direkcija.

Pasak uosto vadovo Algio Latako, prieš du mėnesius užbaigtas uosto ir jo prieigų gilinimas, didžioji uosto akvatorijos dalis išgilinta iki 15,5 metro, o išorinis laivybos kanalas – iki 16 metrų, tačiau akvatorijos gylį nuolat reikia palaikyti.

„Nereiškia, kad uosto dugnas yra nekintantis, čia nuolat vyksta srovių, audrų ir kitų reiškinių lemiami procesai, kurių metu akvatorijos ruožai yra užnešami sąnašomis. Kad uostas būtų konkurencingas, turime nuolat palaikyti ir užtikrinti projektinį gylį“, – pranešime sakė A.Latakas.

Akvatorijos dugno valymo darbų pirmumas ir dažnumas nustatomas atlikus batimetrinius matavimus ir įvertinus sąnašinio grunto kiekį.

„Jan de Nul“ Klaipėdos uoste anksčiau atliko išorinio laivybos kanalo gilinimo iki 15,5 ir 16 metrų gylio ir Malkų įlankos gilinimo iki 14,5 metro darbus. Įmonė ne kartą yra valiusi ir uosto akvatorijos dugną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius