-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 16 /16:27

Konkurencijos taryba siūlo uždaryti taksi įmonę „Vilnius veža“

Konkurencijos taryba nusprendė, kad Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas steigti taksi paslaugas teikiančią įmonę „Vilnius veža“ prieštarauja Konkurencijos įstatymui. Dėl to konkurencijos sargai siūlo savivaldybei taksi įmonę uždaryti.
Naujieji taksi automobiliai
Naujieji taksi automobiliai

Konkurencijos tarybos ekspertų nuomone, įsteigus „Vilnius veža“ buvo sukurtas interesų konfliktas, nes savivaldybė pradėjo dalyvauti ūkinėje veikloje, kurią pati administruoja.

Be to, tyrimo metu nustatyta, kad savivaldybė įmonei „Vilnius veža“ sudarė išskirtines sąlygas, skyrė dotacijų ir taip darė įtaką veiklos sąlygoms rinkoje.

„Tyrėjų neįtikino savivaldybės paaiškinimai, jog „Vilnius veža” buvo įsteigtas, siekiant legalizuoti taksi verslą ar pagerinti paslaugų teikimo lygį Vilniaus mieste. Konkurencijos tarybos ekspertų nuomone, savivaldybė savo įmonės atžvilgiu elgėsi palankiau nei kitų rinkos dalyvių atžvilgiu“, – teigiama Konkurencijos tarybos išplatintame pranešime.

Tyrėjų neįtikino savivaldybės paaiškinimai, jog „Vilnius veža“ buvo įsteigtas, siekiant legalizuoti taksi verslą ar pagerinti paslaugų teikimo lygį Vilniaus mieste.

Konkurencijos tarybos išsiųstame pranešime Vilniaus miesto savivaldybei siūloma panaikinti galimybę „Vilnius veža“ veikti taksi paslaugų rinkoje.

Tiesa, tai dar nėra galutinė Konkurencijos tarybos išvada. Gavusi konkurencijos sargų pranešimą Vilniaus savivaldybė dar gali neatsižvelgti į jame išdėstytus siūlymus ir ginčytis.

Posėdis, kuriame bus priimamas galutinis sprendimas, bus rengiamas spalio 7 dieną.

Savivaldybė pasirengusi gintis

Vilniaus miesto savivaldybė su Konkurencijos tarybos preliminariomis išvadomis nesutinka ir įmonės „Vilnius veža“ naikinti neketina. Savivaldybės išplatintame pranešime pažymima, kad įstatymai nedraudžia savivaldybei steigti ūkio subjekto, teikiančio taksi paslauga.

„Savivaldybė artimiausiu metu įvertins pastabas, atsižvelgs į siūlymus ir dar kartą pateiks argumentus, kurie turėtų būti objektyviai įvertinti Konkurencijos tarnybai svarstant ar patvirtinti šią išvadą“, – teigiama išplatintame Vilniaus miesto savivaldybės pranešime.

Pabrėždama, kad savivaldybėms Lietuvoje numatoma prievolė organizuoti keleivių pavėžėjimą, ji nurodo, kad ne tik galėjo, bet ir turėjo užtikrinti kokybiškas ir skaidrias taksi paslaugas vilniečiams.

Neatmetama, kad Konkurencijos tarybai priėmus galutinį sprendimą dėl rekomendacijos  įmonę „Vilnius veža" naikinti, Vilniaus miesto savivaldybė dėl to gali bylinėtis teismuose.

Veikia beveik dvejus metus

Vilniaus savivaldybė taksi įmonę „Vilnius veža“ įsteigė 2012-ųjų spalį – po policijos, prokuratūros ir mokesčių inspektorių Vilniuje veikusiose taksi įmonėse atliktų kratų.

Vilniaus miesto savivaldybė šių metų pradžioje gyrėsi, kad įmonė „Vilnius veža“ per praėjusius metus pervežė apie 300 tūkst. keleivių, nuvažiavo apie pusantro milijono kilometrų ir sumokėjo beveik milijoną litų mokesčių.

Išvis įmonei „Vilnius veža“ Vilniaus savivaldybė yra skyrusi beveik milijoną litų dotacijų.

Pažeidimų dėl „Vilnius veža“ atliktų pirkimų anksčiau nustatė Viešųjų pirkimų tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius