Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 21 /16:41

„Latvijos geležinkelių“ vadovas: pamažu perimame Baltarusijos krovinius iš Lietuvos

Daugėja atvejų, kai Baltarusijos užsienio prekybos krovinių savininkai renkasi ne Klaipėdos, o Latvijos uostus, pareiškė Latvijos valstybinės geležinkelių infrastruktūros ir pervežimų operatorės „Latvijas dzelzcelš“ („Latvijos geležinkeliai“) vadovas.
Geležinkelis
Geležinkelis / A.Primost/15min nuotr.

„Bendradarbiavimas su Baltarusija krovinių gabenimo srityje – abipusiai naudingas. Išlaidos paskaičiuojamos visam transporto koridoriui, o ne vien tik gebenimui geležinkeliais. Stebime, kaip jie vis dažniau renkasi mūsų uostus vietoje Klaipėdos. (...) Akivaizdūs ir mūsų atstovybės Minske veiklos rezultatai. Planuojame jos veiklą plėsti“, – sakė Edvinas Berzinis.

Pasak jo, pernai Baltarusijos krovinių srautai per Latviją išaugo apytikriai dešimtadaliai, ir dabar jie sudaro 27 proc. Latvijos geležinkeliais gabenamų krovinių.

E.Berzinio žodžiais, transporto koridoriaus konkurencingumo užtikrinimas – bendras darbas, kurio neįmanoma pasiekti net ir dėl vienos jo grandies neefektyvios veiklos.

„Konkurenciją šioje srityje pavadinčiau kruvina“, – pabrėžė E.Berzinis.

„Su Lietuva konkuruojame, bet galime ir daug kur bendradarbiauti, nes krovinių regione yra pakankamai. Pavyzdžiui, Kinijai visiškai nesvarbu, ar jos kroviniai keliauja per Lietuvą ar Latviją, nes jiems ši kelio atkarpa – labai maža. Todėl kartais svarbu kreiptis į juos bendru Baltijos šalių pasiūlymu“, – pridūrė jis.

„Lietuvos geležinkeliai“ ketvirtadienį popiet nurodė, kad 2018 m. pervežė 1 mln. tonų daugiau baltarusiškų krovinių nei per 2017 m., iš viso - 17,7 mln. tonų.

„Nepaisant augančios konkurencijos, šių metų pradžioje sustiprinome lyderystę Baltijos šalyse, vasario mėnesį išaugindami baltarusiškų krovinių apimtis 11 proc.“, – dėstoma atsakyme.

2018-aisiais krovinių srautai Latvijos geležinkeliais išaugo 12,5 proc. iki 49,26 mln. tonų. Jų 66,5 proc. krovinių buvo iš Rusijos, 27,1 proc. – Baltarusijos, 4 proc. – Lietuvos, 0,9 proc. – Ukrainos, 0,7 proc. – Kazachstano, 0,5 proc. – Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius