TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos ministras pareikalavo ataskaitų apie „Rail Baltica“ įgyvendinimo šalyje eigą

Latvijos ministras Janis Vitenbergas įpareigojo bendroves „RB Rail“ ir „Eiropas dzelzcela linijas“ pateikti ataskaitas apie Baltijos šalių europinės vėžės geležinkelio projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo šalyje eigą – apie esamą padėtį, problemas ir projekto įgyvendinimo vėlavimo priežastis.
Janis Vitenbergas
Janis Vitenbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministras antradienį susitiko su abiejų šių įmonių vadovais – „RB Rail“ valdybos pirmininku Agniu Driksna ir „Eiropas dzelzcela linijas“ valdybos pirmininku Kasparu Vingriu.

J.Vitenbergas per susitikimą pabrėžė, kad nors projektas „juda į priekį“, statybos vyksta visose Baltijos šalyse, tačiau yra nemažai problemų, dėl kurių nuo įgyvendinimo grafiko atsiliekama.

„Svarbu, kad suprastume, kokioje padėtyje esame, taip pat suprastume priežastis, dėl kurių projektas vėluoja, kad galėtume bendromis pastangomis jas pašalinti“, – kalbėjo ministras.

Ministras nurodė ataskaitas pateikti per dvi savaites, jose įvardijant projekto įgyvendinimo sunkumus, vėlavimo priežastis, atsakingų asmenų sąrašus bei darbų terminus, taip pat pareiškė ketinantis siūlyti vyriausybei suformuoti tarpžinybinę darbo grupę projekto įgyvendinimo problemoms spręsti.

Savo ruožtu „RB Rail“ vadovas sakė, kad pagal pirminį planą projektas turėjo būti baigtas 2026 metais, tačiau jau dabar aišku, kad tai įvyks tik 2030-aisiais, o geležinkelio linija iki Lietuvos bus nutiesta 2028 metais.

„Rail Baltica“ – Europos standarto (1435 mm pločio) elektrifikuotas dviejų gijų geležinkelis keleiviams ir kroviniams vežti – tiesiamas nuo Talino iki Lietuvos ir Lenkijos sienos. 870 kilometrų ilgio magistralė sujungs Baltijos valstybes su Europos geležinkelių tinklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius