-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos policija tiria B.Rubesos pareiškimus apie galimą kišimąsi į „RB Rail“ veiklą

Latvijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios bendros trijų Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ vadovės Baibos Rubesos pareiškimų – ji teigia, kad stebėtojų tarybos nariai trukdo jos veiklai.
Baiba Rubesa
Baiba Rubesa

Užbaigęs tyrimą, valstybinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius spręs, ar yra pagrindo iškelti baudžiamąją bylą, BNS sakė jo atstovė spaudai Gita Gžibovska.

Lietuvai ir Estijai atstovaujantys „RB Rail“ akcininkai vasario 1 dieną išreiškė nepasitikėjimą B. Rubesa, o Latvijai atstovaujantis įmonės „Eiropas Dzelzcela Linijas“ vadovas Andris Lunižis susilaikė. Įmonės stebėtojų taryba šį klausimą svarstys kovo 22 dieną.

„Kai kurie „RB Rail“ stebėtojų tarybos nariai priima sprendimus, sėdėdami ant dviejų kėdžių. Jie tuo pat metu yra „Rail Baltica“ projekto akcininkai, vadovai ir galimi tiekėjai. Man tenka nuolat susidurti su stebėtojų tarybos narių kišimusi ir į viešųjų pirkimų procesą, ir į „RB Rail“ vadovaujančių darbuotojų atranką“, – vasario 2 dieną pareiškė B.Rubesa.

Lietuvos pareigūnai tuomet pabrėžė, kad B.Rubesos pareiškimai gali pakenkti projekto stabilumui ir tęstinumui.

Vasario 15 dieną interviu Latvijos žurnalui „Ir“ B.Rubesa paaiškino, kad apie kišimąsi į savo darbą nepranešė, nes nebuvo pažeisti jokie įstatymai.

Įgyvendinant preliminarios 5,8 mlrd. eurų vertės „Rail Baltica“ projektą, bus nutiesta tiesioginė geležinkelio jungtis tarp Baltijos šalių ir Europos geležinkelio tinklo. Keleiviniai traukiniai linija galės važiuoti iki 240 kilometrų per valandą greičiu, o krovininiai – iki 120 km. Projektą numatoma užbaigti iki 2026 metų.

„RB Rail“ akcininkės yra „Lietuvos geležinkelių“ antrinė bendrovė „Rail Baltica statyba“, Latvijos „Eiropas Dzelzcela Linijas“ ir Estijos „Rail Baltic Estonia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius