Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Lenkija susitarė stiprinti Šiaurės–Pietų transporto koridorių

Siekiant padėti Ukrainai rasti alternatyvius krovinių vežimo maršrutus, Lietuva ir Lenkija susitarė stiprinti Šiaurės–Pietų transporto koridorių, jungiantį Baltijos, Juodąją ir Egėjo jūras tiek keliais, tiek europiniu geležinkeliu.
Geležinkelis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Lenkija Transportas

Abi šalys taip pat sieks, kad transkaspijos tarptautinis koridorius būtų sujungtas su Baltijos jūra per Lenkiją ir Lietuvą, be to, norima sujungti ir Juodosios–Baltijos jūrų geležinkelio jungtis.

Tai numato susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio ir Lenkijos infrastruktūros ministro Andrzejaus Adamczyko penktadienį Vilniuje pasirašytas memorandumas, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Jame apibrėžti abiem šalims svarbių Europos transporto koridorių plėtros prioritetai, geležinkelio jungčių ir svarbiausių infrastruktūros projektų – „Rail Baltica“, „Via Baltica“, „Carpatia“ koridoriaus – įgyvendinimo klausimai“, – pranešime sakė M.Skuodis.

Be to, šalys taip pat gerins karinio mobilumo sąlygas ir papildomai plėtos kelių jungtį per Aradnykų–Lazdijų sienos perėjimo punktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius