Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Lietuvos aviacijos vizija: naujas oro uostas palauks geresnių laikų, virtualios oro linijos gali įgauti kitą pavidalą

Vos prieš porą metų Lietuvoje kalbėta apie gerokai išaugusio keleivių srauto spaudžiamus šalies oro uostus, kuriuos išgelbėtų naujas didžiulis objektas tarp Vilniaus ir Kauno. Mažiau nei prieš metus, jiems ištuštėjus, imtąsi strategijų, kaip užtikrinti galimybes atvykti ir išvykti iš Lietuvos. Šias problemas paveldėjusi naujoji valdžia privalo rinktis, kiek toli į ateitį šiandien verta planuoti.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai 2019 m. vasarą tuometis susisiekimo ministras Rokas Masiulis viešai prakalbo apie naują Lietuvos oro uostą, projektas atrodė gana ambicingas ir kiek neįprastas.

Pirma kalbėta, kad naujasis oro uostas galėtų būti įkurtas tarp Vilniaus ir Kauno, kiek arčiau sostinės esančių Elektrėnų ar Kaišiadorių apylinkėse. Vėliau patikslinta, kad jis galėtų įsikurti netoli Žaslių, o jo kaina galėtų siekti apie 1 mlrd. eurų. Apsispręsti dėl projekto vykdymo, kalbėta tuomet, būtina iki 2022 m. – oro uostas tokiu atveju būtų atidarytas 2035 m.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Teritorija prie Žaslių, rezervuota naujojo oro uosto statyboms
Luko Balandžio / 15min nuotr./Teritorija prie Žaslių, rezervuota naujojo oro uosto statyboms

Tai buvo ramūs ir sėkmingi priešpandeminiai metai, kai Lietuvos oro uostai sulaukė rekordinio keleivių skaičiaus, o įvairūs ekspertai kartojo, kad keleivinės aviacijos infrastruktūra jau braška per siūles.

Tačiau kitais metais prasidėjo pandemija, o po pusmečio įvyko ir Seimo rinkimai. Naujajai Lietuvos vyriausybei paskelbus savo programos nuostatų įgyvendinimo planą, jame nebebuvo jokių užuominų ar paruošiamųjų darbų, susijusių su sprendimu dėl naujo oro uosto statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius