Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16 /16:59

Lietuvos–Baltarusijos pasienyje – vėl ilgos vilkikų eilės

Lietuvos pasienyje su Baltarusija pirmadienį nusidriekė ilgos vilkikų eilės. Daugelyje pasienio kontrolės punktų stovi daugiau nei po 200 automobilių, o patikros laukimo laikas kai kur viršija tris paras.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilkikas Pasienis

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos pirmadienio ryto duomenimis, Medininkų punkte patikros laukė 275, Šalčininkuose – 258, Lavoriškėse – 200, Raigarde – 80 vilkikų.

Pasak valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo spaudai Giedriaus Mišučio, dalyje pasienio punktų automobilių eilės formuojasi dėl sulėtėjusio Baltarusijos žinybų darbo.

„Šalčininkuose eilių susidarymui nemažai įtakos turi baltarusių darbas – priėmimas patikrintų Lietuvos automobilių ten yra labai sulėtėjęs. Pavyzdžiui, per praėjusią parą 107 kroviniai automobiliai iš Lietuvos išvyko į Baltarusiją, o tai yra labai nedaug, nes dar visai neseniai dvigubai didesni baltarusių kiekiai būdavo priimami“, – BNS sakė G.Mišutis.

„Medininkuose tokio ryškaus pastebėjimo dėl baltarusių darbo nėra, tačiau ten pralaidumą labai riboja posto rekonstrukcija“, – pridūrė VSAT atstovas.

Įvažiavimo į Karaliaučiaus sritį Kybartų punkte pirmadienio rytą patikros laukė 11 vilkikų.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Benekainių kontrolės punkte patikros laukė daugiau kaip 120, Pervalko – 140, Kotlovkos – daugiau nei 60 vilkikų. Kamieny Loho bei Vidžių kontrolės punktuose eilių nebuvo.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją Berastavicos punkte eilėje stovėjo daugiau kaip 140 vilkikų, kituose punktuose eilių nebuvo. Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją eilių taip pat nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius