Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ gabeno Rusijos ministro žmonos verslo krovinius

Prie Ukrainos vaikų grobimo prisidėjusios Rusijos nepaprastųjų situacijų ministro Aleksandro Kurenkovo žmonos Jelenos Milskajos verslo kroviniai iki 2022-ųjų vidurio keliavo per Lietuvą, juos vežė „Lietuvos geležinkeliai“, ketvirtadienį skelbia LRT tyrimų skyrius.
Geležinkelio stotis
Traukiniai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak tyrimo, „Lietuvos geležinkelių“ įmonė „LTG Cargo“ iki pernai metų galo turėjo sutartį su Kaliningrado įmone „Balt-Magistral“, susijusia su E.Milskaja, už paslaugas, suteiktas šiai įmonei, „Lietuvos geležinkeliai“ gavo 11,5 mln. eurų.

Tyrimo duomenys rodo, kad „Balt-Magistral“ atsiskaitymai su „LTG Cargo“ už krovinių vežimą vyko iki 2022 metų liepos 19 dienos.

LRT pažymi, kad „Lietuvos geležinkeliai“ apie klientų ryšius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinka galėjo nežinoti – apie J.Milskajos santuoką su A.Kurenkovu viešai pranešta tik šį rugpjūtį, ministru jis paskirtas pernai gegužę, po Rusijos invazijos į Ukrainą, o į ES sankcijų sąrašus įtrauktas pernai gruodį.

„Lietuvos geležinkeliai“ nurodė, kad sutartis su minima bendrove nutraukta pernai metų pabaigoje, o kroviniai realiai buvo gabenami iki 2022 metų birželio vidurio, absoliuti dauguma – tranzitu tarp Rusijos pagrindinės dalies ir Kaliningrado srities. Iš viso per pirmąjį 2022-ųjų pusmetį pervežta 110 tūkst. tonų įvairių krovinių: daugiausia cemento, pavienių chemijos pramonės, keramikos, naftos produkcijos krovinių.

„LTG Cargo“ teigia, jog pati nuolat reaguoja į galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas bei tęs darbą su sankcijų kontrolę vykdančiomis institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius