-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linava“: vilkikų eilės Lietuvos–Baltarusijos pasienyje išlieka

Lietuvos ir Baltarusijos pasienio Raigardo bei Lavoriškių patikros punktuose vilkikų eilės antradienį kiek sumažėjo, tačiau išlieka neįprastai didelės. Tuo metu Šalčininkų patikros punkte laukiančių vilkikų eilė išaugo.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovų, vilkikų eilės šiuose patikros punktuose išaugo paaštrėjus situacijai Lenkijos–Baltarusijos pasienyje.

„Vežėjai, dėl padėties Lenkijos pasienyje, krovinius, kurie šiaip judėtų per Lenkijos–Baltarusijos sieną, nukreipia į mažiau probleminius Raigardo, Lavoriškių ir Šalčininkų punktus. Tie, kurių kryptys eina per Lenkiją, galvoja kaip nuvežti patogiau ir be trikdžių. Lavoriškės, Raigardas ir Šalčininkai yra geografiškai arti, o pirmieji du paprastai nėra labai apkrauti“, – BNS sakė „Linavos“ inovacijų ir transporto politikos sekretorius Andrius Burba.

Antradienio 9 val. duomenimis, Lavoriškių punkte patikros laukė 100 vilkikų, laukimo laikas sudarė apie 22 valandas. Raigardo punkte eilėje buvo 190 vilkikų, vidutinis laukimo laikas siekė 48 valandas. Šalčininkų punkte – 249 vilkikų, kurie vidutiniškai turėtų laukti apie 40 valandų. Medininkų patikros punkte, kur šiuo metu vykdomi remonto darbai, eilėje buvo 224 vilkikai, turintys laukti 41 valandą.

Pasienio kontrolės punktų direkciją pirmadienį informavo, jog dėl migrantų krizės Lenkijos pasienyje su Baltarusija padidėjo krovinių transporto priemonių, vykstančių į Baltarusiją per Lietuvą, srautai. Tai ypatingai buvo juntama Raigardo pasienio kontrolės punkte, kur buvo susiformavusi daugiau kaip 220 krovininių transporto priemonių eilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius