Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„LTG Infra“ skelbia konkursą rentgeno įrangai Kybartuose pirkti

„Lietuvos geležinkelių“ Grupės (LTG) bendrovė „LTG Infra“ paskelbė viešąjį konkursą dėl rentgeno įrangos bei jai reikalingos infrastruktūros projektavimo bei statybos pasienyje su Kaliningradu esančioje Kybartų geležinkelio stotyje, rašoma LTG pranešime spaudai.
Kybartų geležinkelio stotis
Kybartų geležinkelio stotis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Projektas yra įgyvendinamas bendradarbiaujant su Muitinės departamentu prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos. Sutartį su laimėtoju planuojama pasirašyti trečiąjį šių metų ketvirtį.

„LTG Grupės bendrovės ir Muitinės departamentas glaudžiai bendradarbiauja užtikrinant per Lietuvos sieną geležinkeliu gabenamų krovinių kontrolę. „LTG Infra“ ir departamentas kartu rūpinosi rentgeno kontrolės sistemos įrengimu Kenos geležinkelio pasienio poste. Taigi projektas Kybartuose bus jau antrasis, kurį įgyvendiname, taip dar geriau pritaikydami geležinkelių infrastruktūrą įvežamų krovinių patikrai“, – sako Karolis Sankovski, „LTG Infra“ generalinis direktorius.

Remiantis Muitinės departamento statistika, Lietuvos muitinės pareigūnai 2022 m. geležinkelio transporte ikiteisminiuose tyrimuose sulaikė 854 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos. Didžioji dalis kontrabandos sulaikyta Kenos geležinkelio poste, tačiau pradėjus veikti Kenos rentgeno kontrolės sistemai, kontrabandininkai ėmė vengti gabenti nelegalius krovinius per šį punktą.

Muitinės atstovų teigimu, rentgeno kontrolės sistemos įdiegimas – veiksminga priemonė ne tik geležinkelio transporte slepiamos kontrabandos užkardymui, bet tai prisideda ir prie efektyvesnės sankcionuotų prekių kontrolės užtikrinimo.

Konkursas apima rentgeno sistemos įrangos ir kitos reikalingos įrangos pirkimą (vaizdo kamerų, daviklių, kompiuterių), programavimo darbus, taip pat rentgeno sistemai reikalingos infrastruktūros – statinių ir privažiavimo kelių – projektavimo ir statybos darbus.

„LTG Infra“ organizuoja pirkimo procedūras bei bus atsakinga už sutarties kontrolę ir vykdomų darbų priežiūrą, o Muitinės departamentas bus atsakingas už įrangos finansavimą ir perims rentgeno punkto valdymą ir eksploatavimą užbaigus statybos darbus.

„LTG Infra“ jau artimiausiu metu planuoja skelbti ir konkursą rentgeno įrangai pirkti pasienio punkte su Baltarusija – Stasylų geležinkelio stotyje.

Anksčiau šį mėnesį efektyvesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo siekianti LTG Grupė atnaujino bendradarbiavimo sutartį su Muitinės departamentu. Atnaujintu susitarimu siekiama vykdyti efektyvesnę per Lietuvos sieną geležinkeliais gabenamų krovinių bei vykstančių keleivių kontrolę, užtikrinti saugias darbo sąlygas geležinkelio stotyse ir sklandesnį bendradarbiavimą keičiantis informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius