-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02 /12:20

„Lufthansa“ atšaukė beveik 900 skrydžių, bendrovės linijos lūžta nuo klientų skambučių

Vokietijos oro milžinė „Lufthansa“ pirmąją pilotų profsąjungos surengto trijų dienų streiko dieną atšaukė beveik 900 vidaus ir tarptautinių skrydžių.
„Lufthansa“ dėl streiko atšaukė tūkstančius skrydžių.
„Lufthansa“ dėl streiko atšaukė tūkstančius skrydžių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak oro vežėjos atstovės spaudai Barbaros Schaedler, vien trečiadienį atšaukta iki 900 skrydžių, o iš viso bus atšaukta apie 3,8 tūkst. skrydžių ir dėl to nukentės daugiau kaip 425 tūkst. keleivių.

Atstovės teigimu, oro vežėja padarė viską, ką galėjo, siekdama pasiūlyti keleiviams kitas galimybes keliauti. Daugelio klientų bilietai buvo pakeisti į traukinio bilietus arba bilietus į kitų oro vežėjų skrydžius.

Pilotų profsąjunga „Cockpit“ dėl ilgai trunkančių ginčų dėl darbo užmokesčio streikuos tris dienas – trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį.

Pilotų profsąjunga „Cockpit“ dėl ilgai trunkančių ginčų dėl darbo užmokesčio streikuos tris dienas – trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį.

Atšaukti ir dukterinės įmonės „Germanwings“ skrydžiai

Kaip 15min.lt informavo Ulme gyvenanti Eglė, atšaukti ne tik „Lufthansa“, bet ir šios kompanijos dukterinės įmonės – pigių skrydžių bendrovės „Germanwings“ – skrydžiai.

„Apie „Lufthansa“ streiką žinojau seniau, bet, kadangi skrendu ne su šita kompanija, labai nesirūpinau. O prieš kelias dienas mano draugas sužinojo, kad „Germanwings“ seka iš paskos. Iškart pradėjau aiškintis, ką daryti“, – pasakojo ji.

Penktadienį su šiomis oro linijomis Eglė turėjo skristi iš Štutgarto iki Briuselio. Iš pradžių „Germanwings“ paskelbė tik suplanuotus balandžio 2 dienos skrydžius, todėl Eglė mane, kad jos skrydis dar gali įvykti, bet greitai paaiškėjo, kad jis atšauktas.

Neįmanoma prisiskambinti į „Lufthansos“ atstovybę Rygoje – linijos užkimštos, – sako Eglė.

„Mano skrydis – 6.40 val. ir lyg tyčia būtent jis atšauktas, nors nemažai skrydžių maždaug tuo pačiu metu iš kitų miestų, o ir vėliau tą pačią dieną vyks“, – apgailestavo pašnekovė.

Prisiskambinti neįmanoma

Ji tikina, kad abi skrydžių bendrovės klientus apie atšaukiamus skrydžius ir keičiamus bilietus informuoja laiku. Tiesa, prisiskambinti dėl konkretesnių detalių „Lufthansai“ neįmanoma. Pačiai Eglei skrydžių maršrutą pakeis kelionių agentūra, per kurią ji pirko „Germanwings“ ir kitos, nestreikuojančios skrydžių bendrovės, bilietus.

„Vakar kalbėjau su agentūros darbuotoju, sakė, kad neįmanoma prisiskambinti į „Lufthansos“ atstovybę Rygoje – linijos užkimštos“, – teigia Eglė, tačiau priduria, kad bendrovė su klientais puikiai bendrauja internetu.

Kad „Lufthansa“ gana gerai tvarkosi su situacija, sako ir vilnietis Andrius, šiuo metu viešintis Frankfurte. Dar prieš išskrendant iš Vilniaus jam buvo pranešta, kad skrydis atgalios yra atšaukiamas ir paaiškinta, kaip keičiamas jo kelionės maršrutas. Sugrįžti namo Andrius turės pusdieniu anksčiau ir per Rygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius