Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

M.Skuodis: papildomi 200 mln. eurų keliams jų priežiūrą pakeistų iš esmės

2024 metais keliams skyrus 217 mln. eurų daugiau nei numatyta kitų metų valstybės biudžeto projekte, tai kelių priežiūrą pakeistų iš esmės, sako susisiekimo ministras. Mariaus Skuodžio teigimu, kelių įmonės kitais metais būtų pajėgios atlikti 400–500 mln. eurų vertės užsakymų daugiau nei šiuo metu numatyta biudžete.
BNS nuotr.
Marius Skuodis

„Natūralu, tokia suma (217 mln. eurų – BNS) situaciją pakeistų iš esmės“, – ketvirtadienį „darbiečių“ frakcijoje sakė M.Skuodis.

„Investicijoms į valstybinius kelius prie dabar biudžete suplanuotų 715 mln. eurų papildomai esame pasiruošę įgyvendinti kelių būklės gerinimo projektų už 400-500 mln. eurų. Tokios yra ir valstybės pasirengimo, ir verslo galimybės“, – teigė jis.

„Dabietis“ Vytautas Gapšys klausė, ar Seimo komitetų siūlomas didesnis nei 200 mln. eurų papildomas kelių finansavimas būtų pakankama suma kitiems metams padaryti proveržį kelių priežiūroje.

M.Skuodis Seimo posėdyje ketvirtadienį teigė, kad trūkstant finansavimo kitais metais keliai prevenciškai tikriausiai nebus prižiūrimi, nes visos jiems skirtos lėšos bus skiriamos kapitaliniam remontui.

„Kitais metais atsižvelgiant į biudžetą ir prioritetinius projektus apskritai, tikėtina, kad prevencinės priežiūros darbų nebus, nes (lėšos – BNS) bus nukreipiamos į kapitalinius remontus tiltų, viadukų ir taip toliau“, – Seime per Vyriausybės valandą teigė M.Skuodis.

„Valstietis“ Gintautas Kindurys priekaištavo, kad kitais metais numatyta finansuoti kelių priežiūros darbus, kurie įrašyti į, jo žodžiais, prevencines eiles: „Kodėl šiems ruožams skiriamos lėšos, kai yra daug blogesnės būklės kelių?“

Vyriausybė planuoja kitais metais Kelių priežiūros ir plėtros programai (KPPP) skirti tiek pat lėšų, kaip ir šiemet – 543 mln. eurų, o bendra suma iš trijų šaltinių sieks 715,5 mln. eurų (šiemet – 773,2 mln. eurų).

Tačiau Seime vis daugiau palaikymo sulaukia siūlymas keliams skirti 217 mln. eurų daugiau nei dabar numatyta – tam pritarė du Seimo komitetai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius