Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Skuodis Vokietijoje aptars Klaipėdos uosto plėtrą, krovinių srautus

Susisiekimo ministras Marius Skuodis Vokietijoje su šios šalies transporto bei ekonomikos ir inovacijų ministrais aptars glaudesnio bendradarbiavimo galimybes jūrų ir geležinkelių transporto bei logistikos srityse, lankysis Hamburgo ir Liubeko jūrų uostuose.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vizito metu ministras kartu su Klaipėdos uosto, „Lietuvos geležinkelių“, vežėjų asociacijų vadovais kvies Vokietijos įmones dalyvauti Klaipėdos uosto pietinės dalies plėtros ir vėjo jėgainių parko šalia Klaipėdos projektuose, didinti krovinių gabenimo geležinkeliais srautus.

„Vokietija yra ypač svarbi Lietuvos partnerė, su kuria siekiame gerinti susisiekimą visų rūšių transportu. Dedame pastangas dar labiau diversifikuoti krovinių srautus ir plėtoti karinio mobilumo jungtis Lietuvoje, todėl plečiame ryšius su didžiaisiais Vokietijos jūrų uostais, taip pat ieškome sprendimų, didinančių gabenimus geležinkeliais Vakarų kryptimi“, – pranešime sakė M.Skuodis.

Siekdami sustiprinti ryšius tarp uostų, pasidalinti patirtimi plėtojant jūrų infrastruktūrą ir įgyvendinant bendrus projektus, Klaipėdos ir Hamburgo jūrų uostų vadovai Hamburge pasirašys bendradarbiavimo memorandumą.

Ministras taip pat susitiks su Hamburgo uosto direkcijos vadovu Jensu Meieriu, Liubeko miesto meru Janu Lindenau.

Berlyne su Vokietijos federaliniu skaitmeninių reikalų ir transporto ministru ketinama aptarti bendradarbiavimą su Vokietijos vežėjais, transporto srautų diversifikavimo galimybes regione. Daug dėmesio numatoma skirti elektromobilių ir kitų klimatui draugiškų transporto priemonių technologijų, alternatyviųjų degalų infrastruktūros plėtros klausimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius