Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja skrydžių kryptis Vilnius-Stokholmas vilios turistus, išjudins verslininkus

Pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas iš Vilniaus jau nusileido Švedijos sostinės Stokholmo Bromos oro uoste. Šių oro linijų orlaiviai į Stokholmą nuo šiol kils dešimt kartų per savaitę ir tikimasi, jog bus postūmis abiejų šalių turizmui, išjudins ir verslininkus.
Pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas Bromos oro uoste
Pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas Bromos oro uoste / 15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr.

„Manau, kad šis naujas reisas yra istorinis įvykis mums. Mūsų tauta kuklinasi imtis ko nors nauja, o čia – bendrovė, kuriai malonu padėti būti kiek įžūlesnei“, – kalbėjo Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas.

Mūsų tauta kuklinasi imtis ko nors nauja, o čia – bendrovė, kuriai malonu padėti būti kiek įžūlesnei, – kalbėjo Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas.

Jis priminė, kad Lietuva šįmet švenčia Nepriklausomybės paskelbimo 25-etį. „Žmogaus gyvenime tai yra metai, kai baigiamas universitetas, kai vis dar esi kupinas energijos. Man norisi palaikyti įmones, kurios įžūlesnės – nelaukia, kol į Vilnių ateis kiti, o pačios imasi spręsti, kurias skrydžio kryptis plėtoti“, – tęsė ambasadorius. Jo teigimu, tai padės palaikyti politinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius.

„Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas tvirtino, kad naujai pasiūlyta kryptis Vilnius-Stokholmas – vienas iš oro bendrovės pasiekimų.

„Tikimės, kad verslo klientai džiaugsis šiais skrydžiais. Pasiūlysime rytinius ir vakarinius skrydžius. Tuo pačiu viliamės, kad tai padės plėtoti turizmą abejose šalyse, padės atrasti jų kultūrą“, – sakė G.Gumuliauskas.

Skrydžiai – ir ryte, ir vakare

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio „Air Lituanica“ skrydžius vykdys rytiniu ir vakariniu laiku, o penktadieniais ir sekmadieniais – tik vakare. Pirmadieniais ir ketvirtadieniais išskridimo laikas iš Vilniaus – 07.50 val., iš Stokholmo – 08.35 val., antradieniais ir trečiadieniais iš Vilniaus – 08.15 val., iš Stokholmo – 09.25 val. Nuo pirmadienio iki penktadienio ir sekmadienį vakariniai skrydžiai iš Vilniaus vyks 17.35 val., iš Stokholmo – 18.45 val. Skrydžio laikas 1 val. 45 min.

Broma oro uostas yra vos 8-9 km nuo miesto centro. Taigi tai leis sutaupyti laiko, keliaujant, tarkime, iš oro uosto į darbo vietą – pvz., į Solnos verslo rajoną iš oro uosto galima nukulniuoti pėsčiomis, o kelionė taksi į Stokholmo oro uostą tetrunka 15 minučių. Tuo metu ta pačia kryptimi keleivius skraidinančios oro bendrovės SAS lėktuvai leidžiasi atokiau nuo miesto centro – Arlandos oro uoste, kuris nuo senamiesčio nutolęs 42 kilometrus. Skrydžių laikas patogus verslininkams – ryte išskridus, vakare jau galima vėl būti namuose su šeima.

Poreikis gerinti susisiekimą

Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė tikisi, kad tiesioginis skrydis, jungiantis Švediją ir Lietuvą, paskatins švedus atvykti į Lietuvą ir pamatyti, už ką pasaulinis kelionių vadovas „Lonely Planet“ Lietuvą įvardijo kaip vieną iš dešimties labiausiai rekomenduojamų aplankyti vietų 2015-aisiais.

„Švedų turistams siūlome ilgąjį savaitgalį Vilniuje – didžiausiame barokiniame senamiestyje Šiaurės Europoje, poilsį mūsų kurortuose, vaišes moderniose ir gurmaniškose maitinimo įstaigose, gintarinius įspūdžius, sekant Gintaro keliu Lietuvoje, ir kitas unikalias bei svetingas vietas, kurios švedų turistams patrauklios dėl itin gero kainos ir kokybės santykio“, – teigė J.Kazlauskienė.

Tuo metu Lietuvos ambasadorius Švedijoje pripažino, kad tiek švedai, tiek lietuviai mielai kelionei renkasi keleivinius keltus – esą kiek kartų teko plaukti į Švediją, tiek dažnai girdėti lietuvių kalba. Ambasadorius neseniai susitikęs su J.Kazlauskiene kalbėjosi apie būtinybę gerinti susisiekimą tarp Švedijos ir Klaipėdos oro uosto. „Dauguma švedų gali pasigirti jau po kelis kartus buvę Rygoje, bet kol kas nėra aplankę Klaipėdos ar Vilniaus“, – kalbėjo ambasadorius.

Lietuvė Švedijoje: pigu, greita, patogu

Stokholme metus gyvenanti lietuvė Rasa teigė, kad naujai pasiūlyta skrydžių kryptis bus naudinga.

„Bus galima pigiai, greitai ir patogiai pasiekti namus“, – lakoniškai kalbėjo lietuvė.

Iki šiol lietuvė grįžti į gimtąją Lietuvą rinkdavosi kitų oro linijų skrydžius.

„Gaila, bet „Ryanair“ nebeskraido. Skraidydavau su „Norwegian“ tiesiogiai arba „Airbaltic“ per Rygą. „Norwegian“ buvo gerai, bet dabar siūlo su persėdimu Osle“, – kalbėjo Rasa, besirengianti netrukus išbandyti kelionę ir keleiviniu keltu, o ne lėktuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius