Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas vežėjas Rokiškyje veš nemokamai, bet sutartis dar nepasirašyta

Rugsėjo 25 d. baigėsi rajono savivaldybės sutartis su UAB „Buslita“. Dėl to sunerimo pandėliečiai, kadangi šios įmonės autobusai, užsukdami į Kazliškį ir Kavoliškį, keleivius vežiojo į Rokiškį ir atgal. Konkursas naujam vežėjui išaiškinti baigėsi, bet kol kas sutartis nė su vienu nepasirašyta, todėl laikinai keleivius vežioja AB Rokiškio autobusų parkas. Kodėl užstrigo sutarties pasirašymas ir kokios naujovės laukia keleivių?
Rokiškio rajono savivaldybės administracija
Rokiškio rajono savivaldybės administracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apskundė rezultatus

Rajono savivaldybės Turto valdymo ir ūkio skyriaus vedėjos pavaduotoja Ernesta Jančienė informavo, kad konkurse dalyvavo 4 paslaugų teikėjai. Tarp jų 2 įmonės iš kitų rajonų. Viešųjų pirkimų komisija pasirinko tą, kuris pasiūlė mažiausią vieno kilometro įkainį.

Paaiškėjus rezultatams, dėl jų gauta pretenzija. Ją išnagrinėjus, priimtas sprendimas jos netenkinti, taigi paslaugos pirkimo procedūros tęsiamos toliau. Šiuo metu vyksta tiekėjo transporto priemonių atitikties techninės specifikacijos reikalavimams vertinimas.

Jeigu po šio vertinimo bus nustatyta, kad siūlomos transporto priemonės atitinka keliamus reikalavimus, tiekėjas bus kviečiamas pasirašyti sutartį. Jei transporto priemonės neatitiktų reikalavimų, sutartis su šiuo tiekėju nebūtų sudaroma. Tuomet komisija vertintų tiekėjo, įrašyto eilėje antruoju numeriu, siūlomų transporto priemonių atitiktį techninės specifikacijos reikalavimams.

Sutartis su nauju vežėju bus pasirašyta 36 mėnesiams, t.y. trejiems metams.

Vežios nemokamai

Kelionėn susiruošusiems žmonėms nebereikės raustis po kišenes ir ieškoti eurų. Nauja sutartis numato, jog už jų pavėžėjimą mokės savivaldybė. E.Jančienė paaiškino:

„Vadovaujantis Kelių transporto kodeksu, keleivių vežimo reguliariais reisais vietinio susisiekimo maršrutais konkrečius tarifų dydžius nustato savivaldybių tarybos. Nuo 2022 m. keleiviai Rokiškio miesto maršrutais vežami nemokamai, priemiesčio maršrutuose to nebuvo galimybės pritaikyti dėl galiojusių sutartinių santykių su ankstesniu vežėju. Vykdant konkursą vežėjui parinkti, buvo numatyta, kad, priėmus sprendimą keleivius vežti nemokamai priemiesčio reguliaraus susisiekimo maršrutais, vežėjas pajamų iš keleivių negaus, o savivaldybė vežėjui mokės už įvykdytus reisus, pagal vieno kilometro įkainį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius