Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 08

Naujasis oro uostų vadovas: apie srautus į Čikagą, „Ryanair“ gąsdinimus ir skrydžius į Ukrainą

Rugpjūčio pradžioje naujuoju Lietuvos oro uostų vadovu tapęs aviacijos ekspertas Simonas Bartkus prognozuoja, kad tolesni skrydžiai iš Lietuvos tapti realybe gali vis dažniau – link to veda ne tik vietinės, tačiau ir tarptautinės aviacijos tendencijos. Tačiau kol kas teks akylai sekti ir šalies rinkoje dominuojančios aviakompanijos veiksmus.
Saulius Bartkus
Simonas Bartkus / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Interviu 15min metu S.Bartkus teigė, kad metų pradžioje skrydžių šalinimu iš Vilniaus oro uosto dėl pakeltų rinkliavų gąsdinę „Ryanair“ iš tiesų nebuvo tokie griežti, o dėl įgyvendintų pokyčių labiausiai laimėjo Kaunas. Čia bendrovė atidarė arba perkėlė nemažai skrydžių, kas padėjo laikinosios sostinės oro uostui viršyti priešpandeminius keleivių srautus.

Kita vertus, tikruosius Lietuvoje dominuojančios žemų kaštų bendrovės tikslus ir viziją mūsų šalyje pamatysime kitais metais, kai bus dėliojamas skrydžių tvarkaraštis 2024 m. vasarai, sakė jis.

„Kaip matome tiek Vilniaus oro uoste, tiek Kauno oro uoste jų bazės lieka. Šalia to turbūt labai aiškus ženklas apie jų įsitvirtinimą ir ilgalaikį buvimą čia yra tai, kad Kaune baigiamos jų dar dviejų angarų statybos. Pats turėjau progą ten apsilankyti praėjusią savaitę. Jie stato du naujus papildomus angarus savo šalia savo turimų dviejų“, – kalbėjo S.Bartkus.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Saulius Bartkus
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Saulius Bartkus

Pašnekovas taip pat nurodė, kad jau kuris laikas pastebimos keleivių srauto tarp JAV miestų ir Lietuvos užuomazgos, kurios po penkmečio galėtų virsti realiu tarpatlantiniu skrydžiu ar bent jau paraiška dėl jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius