-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15 /17:23

Naujojo ministro kirtis: atšaukė J.Narkevičiaus paskirtą geležinkelių valdybą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį atšaukė dar nueinančio ministro Jaroslavo Narkevičiaus paskutinėmis kadencijos dienomis paskirtą „Lietuvos geležinkelių“ valdybą.
„Lietuvos geležinkeliai“
„Lietuvos geležinkeliai“ / 15min nuotr.

Tęsti darbą pavesta buvusiajai valdybai.

„Buvusio ministro sprendimas paskirti Lietuvos geležinkelių valdybą paskutiniu momentu, prieš naujai Vyriausybei pradedant darbą – nėra nei teisingas, nei korektiškas, kai buvau pastatytas prieš šį faktą vienoje iš strateginių šalies įmonių“, – pranešime sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Be to, ministrui sukėlė abejonių šio atrankos proceso skaidrumas ir profesionalumas. Pasak M.Skuodžio, būtina peržiūrėti valstybės keliamus reikalavimus nepriklausomiems valdybos nariams: „Matome poreikį sustiprinti įmonės valdybą asmenimis, kurie turi tarptautinę patirtį geležinkelių srityje“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marius Skuodis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marius Skuodis

Naujai įmonės valdybai bus skelbiama nauja atranka, pranešė Susisiekimo ministerija. Taip pat bus atliekamas „Lietuvos geležinkelių“ valdybos atrankos proceso auditas su nepriklausomais ekspertais ir pateikti siūlymai, kaip tobulinti visų valstybės valdomų įmonių valdybos narių atranką apskritai.

„Šį įmonė jau įveikė didžiulį virsmą įgyvendindama sisteminius pokyčius, keisdama darbo kultūrą, ir linkiu jai tik dar sparčiau judėti pirmyn. Šiuo metu įmonė vis stipriau žengia į tarptautines rinkas, turi atlaikyti didėjantį konkurencinį spaudimą. Mano pagrindinis tikslas – kuo stipresnė tarptautinė valdyba, įgyvendinanti valstybės lūkesčius“, – kalbėjo M.Skuodis.

Įmonėje „Lietuvos geležinkeliai“ dirba virš 9 tūkst. darbuotojų.

Spalvingos biografijos

Dar prieš ateidamas dirbti M.Skuodis 15min pažadėjo, kad geležinkelių valdyboje pokyčių bus.

„Atvirai pasakysiu, toks palikimas man nemalonus, – 15min praėjusią savaitę sakė politikas. – Paskutinėmis dienomis priimtas toks strateginis sprendimas su palikimu naujai vadovybei yra mažų mažiausiai nekorektiškas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Skuodis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Skuodis

J.Narkevičiaus sprendimų naujos kadencijos valdybai nepriklausomais nariais buvo paskirti žmogiškųjų išteklių specialistas Gediminas Vyšniauskas, verslininkai Valdas Tekorius ir Vygantas Sliesoraitis, aviacijos verslo konsultantas Arijandas Šliupas ir dabartinės „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narys Matsas Hansonas.

Susisiekimo ministerija į valdybą delegavo buvusį Seimo narį Virgilijų Poderį ir ministerijos vyriausiąjį patarėją Henriką Surovičių.

15min buvo aprašęs dalies šių žmonių spalvingas biografijas. Tekstą galite pamatyti čia.

J.Narkevičius aiškino valdybą prieš kadencijos pabaigą paskyręs, nes senosios kadencija ėjo į pabaigą ir turėjo pasibaigti gruodžio 14 dieną.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Susisiekimo ministerija 15min anksčiau nurodė, kad kadangi atrankos į valdybą procedūros užtrunka apie 3–4 mėnesius, konkursas buvo paskelbtas rugpjūčio pabaigoje.

Atrankos pokalbiai su kviestinais kandidatais vyko spalio 9 ir 12 dienomis.

Atrinkus valdybos narius, J.Narkevičius kreipėsi į teisėsaugos institucijas dėl duomenų apie jų reputaciją, o paskutinius atsakymus gavo lapkričio 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius