Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamas viešasis transportas Panevėžyje net ir per valstybines šventes – misija neįmanoma

Kauno politikai šią savaitę nusprendė viešąjį transportą per valstybines šventes mieste padaryti nemokamą, bet panevėžiečiai tokios idėjos nepalaiko. Tiesa, buvo minčių nemokamai Panevėžio gyventojus vežioti per Tarptautinę dieną be automobilio, kuri minima rugsėjo 22-ąją.
Eismas Panevėžyje
Eismas Panevėžyje / www.jp.lt/Gedimino Balčiūno nuotr.

Kauniečius nemokomai vežios per Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – vasario 16–ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – kovo 11–ąją ir Valstybės dieną – liepos 6–ąją.

Be to, kelionės kauniečiams mieste nekainuos ir rugsėjo 22 dieną, kai minima diena be automobilio.

Bendrovės „Panevėžio autobusų parko“ vadovas Rimantas Petukauskas naujienų portalui JP aiškino, kad nuo jo nepriklauso mokamai ar nemokamai vežioti keleivius miesto maršrutiniais autobusais.

„Tai – politinis sprendimas. Su ekonomika jis nesusijęs. Kita vertus, toks sprendimas gal ir skatintų patriotiškumą ir didesnį dalyvavimą Panevėžio miesto renginiuose. Tačiau, kas padengs bendrovei susidariusius nuostolius? Per metus be pridėtinės vertės mokesčio už keleivių pervežimą surenkame apie 40 mln. eurų. Per dieną tai būtų vidutiniškai per 11 tūkst. eurų. Priėmus tokį sprendimą, bendrovės nuostolius, manau, tektų padengti iš biudžeto“, – sakė R.Petukauskas.

Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža teigė, kad neplanuojama per valstybines šventes panevėžiečius vežioti nemokamai.

„Techniškai būtų sudėtinga tai padaryti. Juolab, kad susidariusias išlaidas padengti tektų iš biudžeto. Tokį dalyką, manau, galima svarstyti, kai mieste funkcionuos elektroninis bilietas. Šiaip kauniečių idėja įdomi. Panevėžyje buvo siūloma nemokamai panevėžiečius vežioti per dieną be automobilių – rugsėjo 22-ąją. Tačiau jos buvo atsisakyta, dėl tų pačių motyvų apie kuriuos kalbėjau – nuostolių bendrovei padengimas“, – aiškino R.Pauža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius