-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors autobusų iš Vilniaus į Kauno oro uostą daug, tačiau piko metu gali likti be bilieto

Paskutinę minutę kelionę į Kauno oro uostą pradėję planuoti keleiviai gali likti nieko nepešę. Nors keleivių vežėjai pasiūlė pakankamai transporto, o autobusai kursuoja kas pusvalandį, atskiri reisai piko metu užpildyti visiškai. Keleiviai pakeliui iš Vilniaus į Kauną 15min tikino patogumų nepatiriantys, tik gaila papildomų dviejų valandų.
Į Kauno oro uostą iš Vilniaus atvykę keleiviai
Į Kauno oro uostą iš Vilniaus atvykę keleiviai / 15min nuotr.

Daugiau reisų į Kauno oro uostą (KUN) pasiūlė ir „Ollex“ ir „TOKS“. Nors „Ollex“ skelbiasi autobusų tvarkaraščius derinanti su skrydžiais, tačiau bilietų rezervacijos sistemoje matyti, kad autobusai iš Vilniaus kursuoja paprasčiausiai kas pusvalandį nuo 2 val. nakties iki 19.30 val. vakaro, o iš Kauno oro uosto bendrovės autobusai kas pusvalandį kursuoja visą parą. „Toks“ pasiūlė 9 kartus per dieną vykdomą maršrutą.

15min į Kauno oro uostą iš Vilniaus pabandė nuvykti naudodamasi „Ollex“ autobusu.

Bilietų rezervacijoje matyti, kad tam tikrais momentais bilietų į autobusus gali nebelikti. Jei planuojama pirkti bilietą iš vairuotojo – gali tekti išlydėti pilną autobusą. Internetu bilietą galima įsigyti likus dviem valandoms iki reiso.

15min nuotr./Dalis autobuso reisų gali būti užpildyti visiškai
15min nuotr./Dalis autobuso reisų gali būti užpildyti visiškai

Autobuso vairuotojas patikino, kad bilietai parduodami ir autobuse, čia bilietų kaina yra tokia pati kaip ir internetu – 10 eurų. Jis patvirtino, jog būna, kad autobuse išparduodami visi bilietai, „tačiau paprastai vietos randa visi“.

„Jei ne vienas, tai bus kitas autobusas, vis tiek kas pusę valandos važiuoja, tai problemų labai nekyla“, – ramina vairuotojas.

15min nuotr./Dalis reisų užpildyti visiškai
15min nuotr./Dalis reisų užpildyti visiškai

7.30 val. reise užpildyta buvo kiek daugiau nei pusė autobuso vietų. Patys „Scania“ autobusai yra nauji, tvarkingi ir švarūs, tačiau didelio komforto juose nėra – nepatogumų gali patirti ilgesnių kojų savininkai, nes tarpai tarp sėdynių nėra dideli. Taip pat ir kompiuteriu dirbti nebūtų patogu – tam autobusai nepritaikyti. Autobusuose nesiūloma jokių papildomų paslaugų, tad norintieji gėrimais ar užkandžiais turėtų pasirūpinti patys.

„Ollex“ autobusas į Kauną išvyksta iš Seinų gatvėje esančios stotelės, šalia „McDonalds“ restorano.

Į Kauną galima vykti ir traukiniu, kurio bilietas iš Vilniaus kainuotų 4,56–6,27 euro, tačiau oro uostą nuo Kauno geležinkelio stoties tektų pasiekti kitais būdais.

Kainuoja laiką

Patys keleiviai vertina, kad susisiekimo organizavimas yra geras, tačiau gaila papildomo kelionei skiriamo laiko – užtrunka ilgiau susiruošti, tenka planuoti daugiau laiko autobuso reisui ir skrydžiui.

Didžiosios Britanijos gyventojas Liamas 15min patikino net nesupratęs, kad Vilniaus oro uostas uždarytas – jis Lietuvoje lankosi pirmą kartą, rezervuodamas skrydžius tokio miesto net nematė.

15min nuotr./„Ollex“ autobusas
15min nuotr./„Ollex“ autobusas

„Aš čia pirmą kartą ir net nemėginau vykti į Vilniaus oro uostą, tai turbūt štai kodėl jo nerodė nė vienoje paieškoje, nes jis uždarytas“, – nusistebėjo britas.

Jis patikino, kad bilietus autobusu į Kauną susirado itin lengvai – naudojosi išmaniuoju telefonu.

Aš atskridau į Rygą ir į Vilnių keliavau autobusu. Čia pakankamai paslaugų, kiekvieną valandą gali važiuoti į oro uostą. Čia viskas kainuoja pigiau nei Didžiojoje Britanijoje“, – teigė Liamas ir patikino, kad jokių nesklandumų nepatyrė.

Keleivė Raminta tikino, kad nuosavu transportu į Kauno oro uostą nevyko dėl išleistų rekomendacijų rinktis viešąjį transportą – nenorėjo papildomų rūpesčių.

15min nuotr./„Ollex“ autobusas
15min nuotr./„Ollex“ autobusas

„Skraidau per metus kokius keturis penkis kartus, paprastai iš Vilniaus. Skaičiau rekomendacijas, kad su savo transportu į Kauną geriau nevažiuoti, o autobusas, manau, turėtų būti patogu, nes prie pat priveža. Aišku, būtų patogiau skristi iš Vilniaus, nes dabar dar papildomai laiko reikia pasiskaičiuoti, ir čia, ir ten papildomas laukimas“, – sako Raminta.

Ji patikino, kad iš anksto nusipirko ir atgalinius autobuso bilietus iš Kauno oro uosto, kuomet čia grįš.

„Aš pakankamai ilgą laiko tarpą pasiskaičiavau, jeigu skrydis vėluotų. Jau geriau palauksiu, nei vėluosiu. Turėtų viskas būti gerai“, – teigia Raminta.

Keleivė Ieva tikina net nesvarsčiusi kitų kelionės būdų, galvojo tik apie autobusą.

„Man tai yra labai patogu, manau, kad yra gana gerai pasiruošę, kiek domėjausi, kažkokių didelių nesklandumų nebuvo ir, tikiuosi, nebus. Jaučiuosi pakankamai ramiai. Vertinant patį autobusą, manau, viskas gerai, geras didelis autobusas. Pasiruošę gerai“, – tvirtino Ieva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius