-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo 2007 iki 2011 metų „Linavai“ vadovavę žmonės padarė beveik 1,5 mln. eurų žalos

Penktadienį asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis pasirašė Vilniaus apskrities Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) atlikto patikrinimo už 2007–11 metus aktą. Jame nurodyta, kad už tą laikotarpį asociacija papildomai turi sumokėti 1 467 913 eurų mokesčių valstybei. „Labai apmaudu, kad ankstesnių vadovų galimas aplaidumas ir klaidos atvedė iki tokios sunkios padėties“, – asociacijos pranešime cituojamas V.Augaitis.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mokestinio akto išvada užima 91 puslapį, bendra apimtis – 5 tomai.

Prezidiumo nario, Finansų ir biudžeto komiteto pirmininko Vido Augaičio vertinimu, minėta suma negraso bankrotu – 2014 m. vasarą pradėtos pertvarkos, išlaidų mažinimas ir įvesta finansinė drausmė leis asociacijai išgyventi.

„Ir vis dėlto, labai apmaudu, kad ankstesnių vadovų galimas aplaidumas ir klaidos atvedė iki tokios sunkios padėties“, – teigė V. Augaitis.

„Didžioji dalis VMI nurodytų epizodų „Linavos“ prezidiumo sprendimu jau yra perduoti tirti teisėsaugos institucijoms. Tai didžiulis smūgis asociacijai ir joms nariams, bet turime argumentų, kad tokios klaidos ir aplaidumas nepasikartos. Teisinė ir finansinė netvarka, kurią toleravo ankstesni asociacijos vadovai, baigėsi 2014 m. birželį, susiformavus naujai prezidiumo daugumai. Aišku, šis gijimo procesas yra sunkus ir skausmingas, ir visgi neabejoju, kad jį pereisime sėkmingai“, – komentavo prezidiumo narys, Teisinių ir organizacinių reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Mikėnas.

2014 m. gruodžio 18 d. asociacijos „Linava“ prezidiumo dauguma viešai pasmerkė ir atsiribojo nuo prezidento Algimanto Kondrusevičiaus veiklos.

2014 m. gruodžio 18 d. asociacijos „Linava“ prezidiumo dauguma viešai pasmerkė ir atsiribojo nuo prezidento Algimanto Kondrusevičiaus veiklos.

„Linavos“ revizijos komisijos narės Aušros Mecelienės teigimu, šis VMI patikrinimo aktas atveria realias galimybes išsireikalauti iš buvusių vadovų, kurių dauguma jau nebedirba asociacijoje, asociacijai padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius